نامتعارف ترین شهرهای دنیا کدامند؟
به گزارش مجله کامسا، سردترین شهر دنیا کجاست؟ دورترین شهر دنیا چطور؟ آیا می دانید کدام شهر با وجود رودخانه در دل خود ، هنوز خشک است؟ در ادامه مرطوب ترین، خشک ترین، سردترین، گرم ترین، مرتفع ترین، دور افتاده ترین، صعب العبورترین و بادخیزترین شهرهای دنیا را برایتان معرفی خواهیم کرد.
در سراسر دنیا بعضی از شهرها به قدری پیروز هستند که به نوبه خود، نمونه شاخص یک منطقه ایده آل برای گردشگری و مکانی برای زندگی محسوب می شوند. در بعضی دیگر نیز، شهروندان و گردشگران همیشه در معرض خطر مرگ ناشی از کم آبی، دورافتادگی و مسائل دیگر هستند. فهرستی که در ادامه مشاهده خواهید کرد، اسامی ناخوشایندترین و نامساعدترین شهرهای دنیا است.
یاکوتسک، روسیه؛ سردترین شهر دنیا
یاکوتسک در جمهوری یاقوتستان روسیه قرار گرفته که میانه دمای سالیانه اش 8.8- سانتی گراد زیر صفر است. این درجه حرارت ممکن است فریبنده باشد؛ زیرا یاکوتسک در تابستان، چند ماه نسبتا گرم نیز دارد که یخ ها در آن موقع آب شده و دمای هوا تا 30 درجه بالای صفر هم می رسد (البته یادآور می شویم که با وجود گرم شدن هوا در تابستان های این شهر، یخ های روی زمین باز هم آب نمی شوند که همین موضوع یاکوتسک را به بزرگ ترین شهر با یخبندان دائمی تبدیل نموده است). سرمای این شهر بدان معنا است که دمای یاکوتسک در زمستان های طولانی اش معمولا تا 40 درجه زیر صفر می رسد. میانه دمای این شهر در ماه دسامبر و ژانویه، به ترتیب 40.4 و 41.5 درجه زیر صفر است. سردترین دمایی که تا کنون در یاکوتسک به ثبت رسیده، 64.4 درجه سانتی گراد زیر صفر بوده است.
جمعیت 269 هزار نفری یاکوتسک در ماه های زمستان تا حد ممکن در خانه می مانند. اگر مردم بخواهند در زمستان بیرون بروند، خود را با لباس های ضخیم یا پوست حیوانات کاملا می پوشانند. بعلاوه مردم اگر احتیاج به استفاده از وسایل نقلیه داشته باشند، کل روز اتومبیل خود را روشن نگه می دارند تا باطری خالی نکند و در کنار روشن بودن، برای اطمینان، قفل فرمان بر خودروی خود می زنند. دود خودروها به علاوه غبار کارخانه ها و تنفس ساکنان شهر، موجب ایجاد مه غلیظی می گردد که همیشه شهر را در زمستان می پوشاند.
شهر کویت، کویت؛ گرم ترین شهر دنیا
شهر کویت جمعیتی بالغ بر 2.4 میلیون نفر دارد که به نحوی علت اصلی گرمای شدید و طوفان های شنی است که موجب ناراحتی مردم این شهر خاورمیانه ای شده است. میانه دمای شهر کویت 34.3 درجه سانتی گراد بالای صفر است که در ماه های ژوئن، جولای و آگوست تا 45 الی 47 درجه بالای صفر نیز می رسد. در تابستان 2012، در حوالی شهر الصلیبیه کویت، دمای 53.8 درجه بالای صفر ثبت شد که گرم ترین درجه حرارت ثبت شده در آسیا است.
مردم کویت برای رهایی از گرمای تابستان معمولا به ساحل می روند؛ از بزرگ ترین پارک آبی حوزه خلیج فارس، یعنی Aqua Park تماشا می نمایند یا در بزرگ ترین مرکز خرید کویت، (The Avenues) با انواع و اقسام فروشگاه های زنجیره ای و رستوران های غربی از جمله Dolce & Gabbana ،Fat Burger ،Footlocker ،Texas Roadhouse به گشت و گذار می پردازند.
اسوان، مصر؛ خشک ترین شهر دنیا
رود نیل تنها منبع دسترسی به آب مردم این شهر است. مقدار بارش سالیانه در اطراف این رود، کمتر از 3 سانتی متر است. اگر در خیابان های اسوان مصر راه بروید، قهوه خانه هایی خواهید دید با مردمانی در حال استعمال قلیان و بازی تخته؛ دوره گردها و دستفروشانی می بینید که به کبوترها غذا می دهند؛ یا حتی ممکن است یک پارک هنری مدرن وسط یک سنگ معدن گرانیت ببینید، اما به بارش باران بر نخواهید خورد!
اسوان با کمتر از یک میلی متر بارش در سال، خشک ترین شهر دنیا محسوب می گردد. علاوه بر کمبود بارش در این شهر، دسترسی به آب وجود دارد. اسوان در کنار رود نیل واقع شده و درست در قسمت جنوبی شهر، بزرگ ترین سد سنگی دنیا، یعنی سد اسوان، واقع شده است که یکی از بزرگ ترین دریاچه سدهای دنیا (دریاچه ناصر) نیز محسوب می گردد. نام شهر اسوان مفهوم طعنه آمیزی دارد و برگرفته از یک کلمه باستانی نوبی، به معنی آب زیاد است! البته این مفهوم از نظر دیگران خنده دار نیست، چرا که نام اسوان بعد از وقوع چندین سیل رود نیل انتخاب شد.
بوئناونتورا، کلمبیا؛ مرطوب ترین شهر دنیا
سالانه بیش از 6 متر (6.275 میلی متر) باران در بزرگ ترین شهر بندری کلمبیا، یعنی بوئناونتورا، می بارد. بسیاری از منطقه ها اطراف خلیج تورتوگا از خانه هایی تشکیل شده که دارای پایه های چوبی و فلزی برای بالاتر نگه داشتن ارتفاع خانه و جلوگیری از ورود آب به داخلش ساخته شده اند. ساختمان هایی که دور از بندر و در اطراف تپه های مواج شهر ساخته شده اند، ساختاری دارند که در مقابل شرایط جوی مقاوم بوده و دارای سقف هایی با شیارهای فلزی برای راهنمایی آب باران و نیز سایبان هستند.
نمای بعضی خانه ها از چوب ساخته شده که می توان پوسیدگی این چوب ها را بر اثر بارش ممتد باران و رطوبت دائمی هوا مشاهده کرد. باران های شدید و سهمگین برای مردم بوئناونتورا عادی شده است.
ولینگتن، نیوزلند؛ بادخیزترین شهر دنیا
وزش باد در شهر بادخیز ولینگتن نیوزلند، سرعتی بالغ بر 29 کیلومتر بر ساعت دارد که 11 کیلومتر بر ساعت بیشتر از شهر معروف بادی شیکاگو در آمریکا است. ولینگتن در معرض ورزش بادهای چهلگان واقع شده است؛ این بادها، پدیده ای هواشناسی هستند که بین عرض های جغرافیایی 40 و 50 درجه نیم کره جنوبی زمین می وزند.
در این شهر، هوای گرمی که از استوا می آید با گردباد قطبی برخورد می نماید که موجب وزش بادهای شدید می گردد. ولینگتن در نیوزلند و دماغه هورن در آمریکای جنوبی تنها سرزمین هایی هستند که در مقابل وزش بادهای شدید قرار دارند. اخیرا به این شهر لقب سیاره تنها را داده اند و به عنوان یکی از 5 شهر برتر دنیا برای گردشگری انتخاب شده است.
ال آلتو، بولیوی؛ مرتفع ترین شهر دنیا
شهر ال آلتو در ارتفاع 4.150 متری از سطح دریا واقع شده و در دشت های آلتیپلانو بولیوی واقع شده است. این شهر در اوایل قرن بیستم در منطقه ها فقیرنشین مرکز بولیوی، لاپاز که در دره پایینش قرار گرفته بود، بنیان قرار گرفت. از آن موقع تا کنون شهر ال آلتو، به لحاظ جمعیت و وسعت از لاپاز پیشی گرفته است.
ال آلتو اکنون دومین شهر بزرگ بولیوی و از جمله شهرهای با نرخ رشد سریع است که 1.18 میلیون نفر ساکن دارد. سال گذشته بزرگ ترین تله کابین شهری دنیا بین ال آلتو و لاپاز راه اندازی شد. از این تله کابین به عنوان جایگزینی برای رفت و آمد از راه یک ساعتی با خودرو به دره های پرشیب و خطرناک این شهر استفاده می گردد.
پرت، استرالیا؛ دور افتاده ترین شهر دنیا
برای رانندگی از پرت به نزدیک ترین شهر بزرگ استرالیا، باید مسیری 2 روزه در آب و هوای بیابانی و در یکی از متروکه ترین جاده های دنیا را طی کنید. در چنین شرایطی ممکن است فکر کنید پرت یک شهر عقب افتاده و منزوی است؛ با این حال، پرت سالیانه میزبان چند جشنواره بین المللی هنری، کمدی و موزیکال است. بعلاوه، دو تن از بازیگران معروف سینما، یعنی هیو جکمن و هیث لجر حرفه بازیگری خود را از این شهر شروع کردند. این شهر خانه خواننده و ترانه سرای معروف، برایان جانسون مرحوم و بون اسکات (موسیقیدان) است.
از طرفی، این شهر مرکز معادن الماس دنیا است. بعلاوه نرخ بیکاری در پرت 4.3 درصد است. از پرت، با عنوان یکی از برترین منطقه ها دنیا برای زندگی یاد می گردد.
ایکیتوس، پرو؛ صعب العبورترین شهر دنیا
تنها راه رسیدن به شهر ایکیتوس به وسیله کشتی یا هواپیما میسر است. برای رفتن به ایکیتوس می توان با کشتی به وسیله اقیانوس اطلس مسیری 3600 کیلومتری را از رودخانه آمازون طی کرد یا با پروازهای کوتاهی از لیما (مرکز پرو) و شهر پاناما (مرکز کشور پاناما) به این شهر رسید. پاناما اغلب روزهای هفته برای پرواز به ایکیتوس خدمات رسانی دارد. شهر ایکیتوس به قدری دور افتاده است که خودروهای بسیار کمی وارد این شهر شده اند؛ به همین علت، حمل و نقل درون شهری در این مکان، وابسته به اتوبوس و کالسکه های موتوردار است. ایکیتوس 500 هزار نفر جمعیت دارد و مکان عجیبی است. اگر شانس دستیابی به ایکیتوس را داشتید، می توانید در فروشگاه های سطح شهر، روغن مار و میمون عنکبوتی زنده بخرید.
بعلاوه، می توانید در این شهر از برج ایفل آمازون تماشا کنید که خانه ای ساخته شده از قطعات فولادی است، البته این برج را گوستاو ایفل سازنده برج ایفل فرانسه نساخته است! در ایکیتوس نمونه ای از شهر ونیز نیز وجود دارد؛ خانه هایی که با ارتفاع بالا از آب و یک سیستم فاضلاب ساخته شده اند. بسیاری از مردم برای تماشا جاذبه های طبیعی آمازون سعی می نمایند به این شهر بروند. در ایکیتوس معجون معروفی به نام آیاهواسکا وجود دارد. آیاهواسکا معجونی متشکل از چند نوع گیاه است که در آمازون برای درمان انواع بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله عوارض خوردن این معجون، توهماتی است که موجب خیالاتی شدن فرد می گردد.
منبع: کجارو / worldatlas.com