ایده تزیین سفره افطاری و سحری ماه رمضان
به گزارش مجله کامسا، ماه رمضان علاوه بر اینکه حال و هوای معنوی دارد، فرصتی برای برگزاری دورهمی های خانوادگی در وقت افطار و سحر است. اگر می خواهید اشتهای مهمانان خود را در برانگیخته کنید و سال جاری سفره ماه رمضان متفاوتی برای مهمانان خود تدارک ببینید، در این مطلب از خبرنگاران مگ همراه ما باشید تا ایده های متنوعی برای تزیین سفره افطار و سحر به شما ارائه دهیم.

تزیین سفره افطاری ماه رمضان
تزیین سفره افطار نسبت به سفره سحر کمی راحت تر است زیرا در وعده افطار می توانید خوراکی های بیشتر و متنوع تری را سرو کنید و دستتان برای خلاقیت در تزیینات بازتر است. از طرف دیگر زمان بیشتری هم برای انجام تزیینات دارید. در ادامه بعضی از ایده های جالبی که می توانید برای آماده کردن یک سفره افطار شیک و زیبا اجرا کنید را به شما می گوییم.
1. استفاده از سینی آینه ای یا خود آینه برای سرو خوراکی های خشک
استفاده از سینی آینه ای یا حتی قرار دادن یک آینه در زیر خوراکی های خشک مانند خرما، زولبیا و بامیه، پشمک و نان و پنیر و گرو، جلوه ای خاص و درخشان به سفره افطار می دهد. انعکاس نور در آینه باعث زیباتر دیده شدن مواد غذایی شده و جلوه ای لوکس و مجذوب نماینده به سفره شما می بخشد. می توانید از آینه های طرح دار یا آینه های کوچک دایره ای و مربعی بهره ببرید تا یک چیدمان منظم و هماهنگ داشته باشید.
2. استفاده از ظروف سرو غذای چوبی، استیل یا سرامیکی به شکل هلال ماه
یکی از راه های خلاقانه برای تزیین سفره افطار، استفاده از ظروف چوبی یا سرامیکی با طرح هایی الهام گرفته از نمادهای ماه رمضان، مانند هلال ماه یا ستاره است. این ظروف می توانند به زیبایی حال و هوای معنوی ماه رمضان را در سفره شما منعکس نمایند. می توانید خوراکی هایی مانند پنیر، سبزی، خرما و نان را در این ظروف سرو نموده و هماهنگی زیبایی در چیدمان ایجاد کنید.
3. استفاده از دارچین، گل محمدی و خلال بادام و پسته برای تزیین غذاها
یکی از ساده ترین و در عین حال مجذوب نماینده ترین روش های تزیین غذاهای سفره افطار، استفاده از دارچین و مغزیجات رنگارنگ است. دارچین، گل محمدی، خلال بادام و پسته علاوه بر اینکه ظاهری زیبا و رنگارنگ به غذاها می بخشند، طعم و عطر خاصی نیز به آن ها اضافه می نمایند. می توانید روی شله زرد، فرنی، حلیم یا حتی سوپ از این ترکیبات برای دیزاین بهره ببرید و جلوه ای حرفه ای و مجلسی به سفره خود بدهید.
خواندنی ها
طرز تهیه شله زرد مجلسی و نذری (آموزش تصویری)
4. تزیین خرما با گردو، پودر نارگیل و گل محمدی
خرما یکی از اجزای اصلی سفره افطار است که با کمی خلاقیت می توان آن را مجذوب نماینده تر و خوشمزه تر کرد. پر کردن خرما با گردو، بادام یا کنجد و سپس تزیین آن با پودر نارگیل و گل محمدی، علاوه بر زیبایی، ارزش غذایی آن را نیز افزایش می دهد. بعلاوه می توانید خرماها را در شکلات ذوب شده غلتانده و روی آن ها خلال پسته بریزید تا طعمی بی نظیر و متفاوت ایجاد کنید.
5. استفاده از فانوس و شمع
نورپردازی تاثیر زیادی در ایجاد فضایی گرم و دلنشین برای سفره افطار دارد. از این رو پیشنهاد می کنیم برای تزیین سفره افطار از فانوس های سنتی و شمع های کوچک بهره ببرید که باعث ایجاد حس آرامش و صمیمیت بیشتر مهمانان گردد. می توانید شمع ها را در جا شمعی های طرح دار یا داخل لیوان های شیشه ای تزیین شده با روبان و گل قرار دهید تا جلوه ای زیباتر داشته باشند. فانوس های فلزی یا چوبی با طراحی سنتی نیز می توانند علاوه بر تأمین نور ملایم، حال و هوای ماه رمضان را بیشتر در سفره منعکس نمایند.
6. از میوه ها غافل نشوید
میوه ها نه تنها رنگ و طراوت خاص و اشتها برانگیزی به سفره افطار می بخشند، بلکه سرشار از ویتامین ها و آب مورد احتیاج بدن پس از روزه داری هستند. برای زیبایی بیشتر، می توانید میوه ها را به صورت برش خورده و در ظروف کریستالی یا سینی های چوبی بچینید. بعلاوه می توانید با استفاده از سیخ های چوبی اسنک های میوه ای درست کنید تا خوردنش برای مهمانان، خصوصا بچه ها راحت باشد.
بعضی از میوه ها همانند هندوانه و خربزه را نیز می توانید با قالب های ستاره، ماه و… برشی بزنید تا طاهر مجذوب نماینده تری پیدا نمایند.
7. تزیین نان و پنیر با سبزیجات تازه
یکی از خوراکی های محبوب در سفره افطاری، نان و پنیر است که می توانید با سبزیجاتی مانند ریحان، نعناع، پیازچه و تربچه آن را زیباتر کنید. می توان نان را به شکل های مختلف برش زده و در سبدهای کوچک چید یا روی آن ها کنجد و سیاهدانه پاشید تا ظاهر مجذوب نماینده تری داشته باشند.
از نان های فانتزی مثل نان سیمیت نیز می توانید برای تزیین نان و پنیر یاری بگیرید. به این شکل که نان را روی یک ظرف صاف و بدون لبه بگذارید، سپس مرکز آن را با پنیر و سبزیجات پر کنید.
تزیین سفره سحری ماه رمضان
تزیین سفره سحری معمولاً باید ساده تر و در عین حال کاربردی باشد، زیرا زمان آماده سازی آن کمتر است و افراد بیشتر به خوردن غذا توجه می نمایند تا تزیینات آن. در ادامه چند ایده ساده برای تزیین سفره سحری را نیز برایتان آورده ایم:
1. استفاده از ظروف مینیمال و هماهنگ
برای سفره سحر، استفاده از ظروف مینیمال با رنگ های روشن یا طرح های ساده می تواند جلوه ای آرامش بخش و دل نشین ایجاد کند. برای جلوه بیشتر، از دستمال های پارچه ای تزیینی نیز بهره ببرید.
2. نورپردازی ملایم با شمع یا چراغ های کوچک
برای ایجاد فضایی آرامش بخش هنگام سحر، استفاده از نورهای ملایم مانند شمع های کوچک یا چراغ های LED کم نور می تواند یاری نماینده باشد. می توانید این چراغ ها را در اطراف سفره یا در کنار بشقاب های غذا قرار دهید تا فضایی دلنشین تر ایجاد گردد.
3. سرو نوشیدنی های خنک در لیوان های شیشه ای تزیین شده
نوشیدنی های مقوی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر و تخم شربتی بخش مهمی از سحری هستند. استفاده از لیوان های شیشه ای با نی های طرح دار، برش های لیمو یا چند برگ نعناع تازه می تواند ظاهری مجذوب نماینده و اشتهابرانگیز به نوشیدنی های شما بدهد.
4. استفاده از سینی های چوبی یا حصیری برای چیدمان غذا
برای چیدمان خوراکی های ساده مانند خرما، پنیر، نان و گردو، می توانید از سینی های چوبی یا حصیری بهره ببرید. این سینی ها علاوه بر ظاهر سنتی و زیبا، یاری می نمایند که سفره شما منظم تر دیده گردد.
در نهایت؛ تزیین سفره ماه رمضان می تواند با کمترین هزینه و صرف کمی خلاقیت، جلوه ای خاص پیدا کند. چه به سبک سنتی علاقه مند باشید، چه دکوراسیون مدرن را بپسندید، نکات بالا می تواند سفره شما را زیباتر و مجذوب نماینده تر کند. در نهایت، آنچه مهم است، جمع شدن اعضای خانواده در کنار همدیگر و بهره بردن از لحظات معنوی این ماه عزیز است.
منبع: دیجیکالا مگ