طرز تهیه راتا مرغ (کاناپ مرغ) ، شیک ترین فینگرفود تولد و مهمونی
به گزارش مجله کامسا، راتا مرغ یک است که به آن کاناپه مرغ یا کاناپ مرغ هم می گویند. خوب است بدانید در آشپزی آمریکایی و مکزیکی، کاناپه (کاناپ) به لقمه های کوچک (لقمک) و روباز گفته می گردد. شما می توانید این فینگرفود با مرغ را در کمترین زمان ممکن آماده نموده و به عنوان پیش غذای انگشتی یا حتی غذای اصلی در مهمانی ها، مجالس و دورهمی ها سرو کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه راتا مرغ را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه راتا مرغ (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 200 گرم |
ساقه کرفس | 2 عدد |
خیارشور | 10 عدد |
سیر | 2 حبه |
پیاز | 1 عدد میانه |
سس مایونز | به اندازه دلخواه و کافی |
مغز گردو | 3 قاشق غذاخوری |
پیازچه | 3 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
پنیر خامه ای | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
نان تست | به اندازه لازم |
آبلیمو | به اندازه لازم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه راتا مرغ: 1 ساعت
مراحل طرز تهیه راتا مرغ
راتای مرغ که به کاناپ آمریکایی (راتا مکزیکی) هم مشهور است با رسپی های مختلفی درست می گردد؛ اما همه انواع راتا مرغ از نظر شکل ظاهری، طعم و بافت تا اندازه زیادی شبیه و هستند.
مرحله اول: سینه مرغ را بپزید
در اولین مرحله از طرز تهیه راتا مرغ و گردو، سینه مرغ را بشویید و در قابلمه مناسبی بگذارید. سپس، پیاز شسته شده و بدون پوست را نصف نموده و به قابلمه حاوی مرغ اضافه کنید.
حبه های سیر را هم پوست بگیرید و در قابلمه بریزید. افزودن پیاز و سیر به یاری می نماید. حالا، به اندازه یک لیوان فرانسوی دسته دار آب و اندازهی نمک و فلفل سیاه هم به مرغ اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و آن را ابتدا روی حرارت میانه قرار دهید تا محتویات داخل قابلمه بجوشد. در ادامه، حرارت را ملایم کنید و یک ساعت زمان بدهید تا سینه مرغ روی شعله کم کاملا بپزد.
برای خرید گوشت مرغ، نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: باقی مواد اولیه راتا مرغ را آماده کنید
در فاصله پختن سینه مرغ، ساقه های کرفس و پیازچه را بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، پیازچه و کرفس شسته شده را به صورت نگینی ریز خرد کنید. خیارشور () و مغز گردو را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید.
سیب زمینی ها را هم به خوبی بشویید و همراه با اندازهی آب در قابلمه مناسبی قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت میانه بگذارید تا سیب زمینی کاملا پخته و نرم گردد.
برای خرید خیارشور و مغز گردو می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: گوشت مرغ را ریش ریش کنید
پس از گذشت یک ساعت، مطمئنا سینه مرغ کاملا پخته شده و آب آن کشیده شده است. در این مرحله، مرغ پخته شده را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک گردد. سپس با یاری چنگال، سینه مرغ را ریش ریش کنید.
اگر آب مرغ به طور کامل کشیده نشده، عصاره موجود در قابلمه را صاف نموده و پیاز و سیر به جای مانده را دور بریزید. عصاره مرغ را نگه دارید تا بعدا برای تهیه غذاهای دیگر از آن بهره ببرید. می توانید آن را در قالب های کوچک یخ بریزید و فریز کنید.
مرحله چهارم: سیب زمینی را رنده کنید
حالا، ابتدا از پخت سیب زمینی مطمئن شوید. سپس، حرارت را خاموش کنید و سیب زمینی پخته شده را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا خنک گردد. سیب زمینی آبپز را رنده کنید.
مرحله پنجم: مواد راتای مرغ را ترکیب کنید
حالا کاسه مناسبی را انتخاب کنید. مرغ ریش ریش شده، کرفس، پیازچه، مغز گردو و خیارشور خرد شده را همراه با سیب زمینی رنده شده در کاسه بریزید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
مرحله ششم: باقی مواد راتا مرغ را اضافه کنید
سس مایونز () و پنیر خامه ای را نیز در یک کاسه بریزید و با باقی مواد ترکیب کنید. در این مرحله، باید آبلیموی تازه را همراه با اندازهی نمک و فلفل سیاه به کاسه حاوی مرغ و سایر ترکیبات اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا یکپارچه شوند. در صورت تمایل، می توانید به اندازه یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون هم به این ترکیب اضافه کنید.
برای خرید سس مایونز، پنیر خامه ای و روغن زیتون می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: مایه راتای مرغ را استراحت دهید
پس از اطمینان از یکنواخت شدن مایه راتای مرغ، درب کاسه را ببندید یا با سلفون بپوشانید. سپس، کاسه حاوی ترکیبات راتا مرغ را برای یک ساعت (یا بیشتر) در یخچال بگذارید. به این ترتیب، سس به خورد مواد می رود، مایه راتا مرغ کاملا استراحت می نماید و خودش را می گیرد.
مرحله هفتم: نان تست را برش بزنید
در این مرحله، باید نان تست را برش بزنید. برای این منظور، یک قطعه نان تست را روی سطح کارتان بگذارید و با کاتر مخصوص شیرینی پزی (قالب استیل دایره ای) برش بزنید و بدون جدا کردن قالب از نان، به جای مانده نان را سوا کنید.
برای خرید نان تست می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: راتای مرغ را آماده کنید
اکنون نوبت آماده کردن این فینگرفود مجذوب کننده شده است. بنابراین، بسته به عمق کاتر استیلی که همچنان روی نان برش خورده واقع شده است، اندازهی از مایه راتای مرغ را داخل قالب بریزید تا پر گردد. با پشت قاشق، مایه راتا را صاف و فشرده کنید.
مرحله نهم: راتای مرغ را از قالب جدا کنید
حالا باید راتا مرغ را با نهایت دقت از قالب جدا کنید. برای این منظور، قالب انباشته شده از مایه راتا را در دست بگیرید و قسمت زیرین نان را به آرامی فشار دهید. مراقب باشید، نان تست خرد نگردد و راتای مرغ از هم نپاشد. روند برش زدن نان و پر کردن قالب را تا زمانی ادامه دهید که مایه راتای مرغ تمام گردد.
مرحله آخر: راتا مرغ را سرو کنید
پس از تمام شدن مایه و آماده شدن این فینگرفود مجلسی، تمام قطعات راتای مرغ را در ظرف سرو بچینید. برای تزیین راتای مرغ، بسته به سلیقه و خلاقیت می توانید از گوجه گیلاسی، زیتون بدون هسته، برش های ظریف لیموترش تازه یا جعفری و شوید تازه بهره ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه راتا مرغ
- برای تهیه راتای مرغ، به جای مایونز می توانید از ماست چکیده یا ماست یونانی بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید اندازهی جعفری و شوید تازه ساطوری شده را نیز به مایه راتای مرغ اضافه کنید.
- در طرز تهیه راتای مرغ، بسته به ذائقه می توانید مثل مکزیکی ها از فلفل قرمز هم بهره ببرید.
- بسته به ذائقه، می توانید اندازهی ژامبون را نیز به صورت نگینی ریز خرد نموده و به مایه راتا مرغ اضافه کنید تا راتا مرغ و ژامبون داشته باشید.
- در طرز تهیه راتای مرغ به جای مغز گردو می توانید از دیگر مغزیجات دلخواه بهره ببرید.
- بسته به ذائقه، می توانید سیب زمینی، پیازچه یا کرفس را از دستور بالا حذف کنید.
- در صورت تمایل، می توانید نان باگت را برش بزنید و در فر بگذارید تا برشته گردد. سپس، مایه راتا مرغ را روی قطعات نان باگت برشته شده قرار دهید و به دلخواه تزیین و سرو کنید.
- توجه داشته باشید، اندازه سس یا ماست موجود در راتای مرغ باید کمتر از سس سالاد اولویه باشد تا نان زیرین آن خیس نخورد و وا نرود.
فوت و فن های خوشمزه شدن راتای مرغ
آیا می توانیم راتای مرغ را به صورت رولی هم سرو کنیم؟
بله. برای این منظور، مایه راتای مرغ را داخل نان لواش بگذارید و رول کنید. سپس، این لقمه های مجذوب کننده را با دقت و با یک چاقوی تیز برش بزنید و در ظرف سرو بچینید.
راتای مرغ و پسته را چگونه درست کنیم؟
طرز تهیه راتا مرغ و پسته درست مانند دستور بالاست؛ با این تفاوت که به جای مغز گردو باید مغز پسته خام یا برشته شده را خرد کنید و در مایه راتای مرغ بریزید.
روش درست کردن راتای مرغ و بادام به چه صورت است؟
طرز تهیه راتا مرغ و بادام هم عینا مانند دستور بالاست. اما به جای مغز گردو باید از بادام تازه یا برشته شده بهره ببرید.
طرز استفاده از قالب راتا چگونه است؟
قالب راتا در واقع، همان کاتر شیرینی پزی است که از استیل ساخته شده؛ برای استفاده از این قالب، باید آن را روی نان تست بگذارید و فشار دهید تا نان برش بخورد. سپس، نان به جای مانده در اطراف قالب را جدا کنید. حالا، قطعه ای از نان تست داخل قالب شما واقع شده است. بدون خارج کردن نان، قالب را با مایه راتای مرغ پر کنید. سطح راتا مرغ موجود در قالب را صاف و یکدست نموده و تا جای ممکن، فشرده کنید. سپس، قالب را در دست بگیرید و قسمت زیرین نان را با دست به سمت خارج راهنمایی کنید.
منبع: افق کوروش