با این دستور سالاد الویه با تن ماهی رو مثل رستوران درست کن!
به گزارش مجله کامسا، سالاد الویه با تن ماهی یک نوع خوشمزه و متفاوت از انواع سالاد الویه است. سالاد الویه که ریشه ای روسی دارد، یک غذای کاملا شناخته شده در ایران است و طرز تهیه آن با تن ماهی تفاوت چندانی با دستور پخت کلاسیک آن با مرغ ندارد. این غذای سرد و نونی را به عنوان یک در فهرست یا می توانید قرار دهید؛ یا آن را به عنوان حاضر کنید. استفاده از تن ماهی به جای مرغ باعث می گردد تا این غذا سریع تر آماده گردد و به عنوان یک نیز می توان آن را آماده کرد. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سالاد الویه با تن ماهی خواهیم پرداخت.

طرز تهیه سالاد الویه با تن ماهی در یک نگاه
در طرز تهیه الویه با کنسرو تن ماهی، ابتدا کنسرو ماهی را بجوشانید. سیب زمینی را هم با پوست روی حرارت بجوشانید تا کاملا بپزد. خیارشور و هویج را یا رنده کنید یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. سیب زمینی را بعد از پختن از روی حرارت بردارید و بعد از آنکه سرد شد آن را با رنده درشت رنده کنید. تن ماهی را نیز باز کنید و روغن آن را دور بریزید. تن ماهی را به وسیله چنگال ریش ریش کنید. نخود فرنگی را نیز اضافه کنید و سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
سس مایونز را به همراه لیموترش تازه، نمک و فلفل سیاه در یک ظرف دیگر بریزید و هم بزنید تا سس یکدستی آماده گردد. سس آماده شده را به سالاد الویه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا به خورد هم بروند. روی ظرف سالاد را با سلفون بپوشانید و برای یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت این مدت، الویه را از یخچال بیرون بیاورید، به دلخواه آن را تزیین و با نان سرو کنید.
برای خواندن مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه سالاد الویه با تن ماهی ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه سالاد الویه با تن ماهی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
سیب زمینی | 3 عدد میانه |
کنسرو ماهی تن | 1 عدد |
خیارشور | 4 عدد |
کنسرو نخود فرنگی | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
هویج | 2 عدد میانه |
لیموترش | 1 عدد |
سس مایونز | 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
فلفل سیاه، نمک | به مقدار لازم |
گوجه فرنگی، خیارشور و جعفری | برای تزیین الویه تن ماهی |
نان | برای سرو سالاد اولیه با ماهی تن |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه و استراحت سالاد الویه: 1 تا 2 ساعت
مراحل طرز تهیه سالاد الویه با تن ماهی
این بار به جز با استفاده از یک قوطی تن ماهی یک غذای ساندویچی خوشمزه و متفاوت درست کنید. کافی است مراحل زیر را برای تهیه این فینگرفود دنبال کنید.
مرحله اول: کنسرو تن ماهی و نخود فرنگی را بجوشانید
در اولین مرحله از طرز تهیه سالاد الویه با تن ماهی، باید کنسرو ماهی و کنسرو نخود فرنگی را بجوشانید. یک قابلمه را از آب پر کنید. یک قوطی تن ماهی و کنسرو نخود فرنگی را داخل قابلمه پر از آب قرار دهید و روی حرارت بگذارید. حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. بعد از آن حرارت را کم کنید و اجازه دهید کنسروها حداقل به مدت 20 دقیقه روی حرارت بجوشد.
اگر از نخود فرنگی تازه استفاده می کنید، ابتدا آن را با مقداری آب روی حرارت بجوشانید تا بپزد و نرم گردد. سپس آن را آبکش کنید و موقع درست کردن سالاد نخود فرنگی پخته شده را به بقیه مواد اضافه کنید.
شما می توانید برای تهیه کنسرو ماهی و کنسرو نخود فرنگی به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: سیب زمینی را بپزید
سه عدد سیب زمینی میانه را بشویید تا جایی که گل و لای روی آن کاملا تمیز گردد. سپس آنها را با پوست، در قابلمه قرار دهید. روی سیب زمینی ها 2 لیوان آب بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا آب جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا سیب زمینی ها بپزند و نرم شوند.
مرحله سوم: سیب زمینی آبپز را رنده کنید
بعد از اینکه سیب زمینی ها آبپز شدند، آن ها را از قابلمه بیرون بیاورید. برای اطمینان از پخته شدن کامل سیب زمینی یک چنگال داخل آن فرو ببرید و اگر هنوز سفت بود اجازه دهید برای مدتی دیگر روی حرارت باقی بماند.
بعد از آنکه سیب زمینی را از قابلمه بیرون آوردید زمان بدهید تا سرد گردد. سپس آنها را پوست بگیرید و با قسمت درشت رنده، رنده کنید. بعلاوه می توانید از گوشتکوب برای پوره کردن سیب زمینی بهره ببرید.
مرحله چهارم: خیارشور و هویج را آماده کنید
خیارشور () و هویج را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید. خیارشور را با رنده ریز، رنده کنید و سپس با فشار دست آب آن را بگیرید. می توانید خیارشور را با یک چاقو به صورت نگینی ریز یا به شکل ساطوری خرد کنید.
دو عدد هویج را با پوست کن پوست بگیرید. هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید یا با رنده، به صورت ریز رنده کنید. در صورت رنده کردن هویج حتما آب آن را با فشار دست جدا کنید. هویج و خیارشور را به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
شما می توانید برای تهیه خیارشور به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: نخود فرنگی را اضافه کنید
در ادامه طرز تهیه الویه با تن ماهی، کنسرو نخود فرنگی را باز کنید. آن را از صافی رد کنید و آب آن را دور بریزید. نخود فرنگی را به مواد الویه تن ماهی اضافه کنید.
مرحله ششم: تن ماهی را اضافه کنید
بعد از آنکه تمام مواد سالاد الویه با تن ماهی را آماده کردید، نوبت به اضافه کردن تن ماهی می رسد. تن ماهی را از روی حرارت بردارید. صبر کنید تا کمی از داغی بیفتد. در کنسرو را باز کنید. تن ماهی را از صافی رد کنید تا روغن آن جدا گردد.
گوشت تن ماهی را به وسیله چنگال باز کنید تا کاملا به صورت ریش ریش در بیاید. تن ماهی ریش ریش شده را به بقیه مواد اضافه کنید. مواد الویه را به خوبی مخلوط کنید تا به شکل یکدست ترکیب شوند.
مرحله هفتم: سس سالاد الویه تن ماهی را آماده کنید
برای تهیه سس سالاد الویه با تن ماهی، یک ظرف دیگر بردارید و مقدار لازم از سس مایونز () را در آن بریزید. یک عدد لیمو ترش تازه را بشویید و از وسط نصف کنید. هسته های لیموترش را جدا کنید و آب آن را گرفته و به سس اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا سس مایونز از حالت لختگی خارج گردد و سس یکدستی آماده گردد.
شما می توانید برای تهیه سس مایونز به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: سالاد الویه با تن ماهی را آماده کنید
سسی که آماده کردید را به سالاد الویه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. اجازه دهید تا سس کاملا به خورد مواد الویه برود. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 1 تا 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید. صبر کنید تا سالاد الویه کاملا خنک گردد، طعم مواد به خورد هم بروند و به انسجام مناسب برسد.
مرحله آخر: سالاد الویه تن ماهی را سرو کنید
بعد از گذشت 1 تا 2 ساعت سالاد الویه را از یخچال بیرون بیاورید. آن را در ظرف مناسب بریزید و با گوجه فرنگی ورقه شده و چند برگ جعفری و خیارشور خرد شده آن را تزیین کنید. سالاد الویه با تن ماهی را با نان باگت یا نان دلخواه خود سرو کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع نان به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه سالاد الویه با کنسرو تن ماهی
- بهتر است سیب زمینی ها را موقع آبپز کردن پوست نگیرید و خرد نکنید، چون سالادتان طعم آبکی می گیرد.
- در این سالاد الویه با کنسرو ماهی از تخم مرغ استفاده نمی گردد. به طور کلی توصیه می گردد از ترکیب تخم مرغ و تن ماهی با یکدیگر در تهیه هر نوع غذایی پرهیز کنید.
- به دلخواه می توانید نخود فرنگی را حذف و از کنسرو ذرت یا ذرت پخته در تهیه سالاد الویه تن ماهی بهره ببرید. یا می توانید ترکیبی از نخود فرنگی و ذرت را با هم به کار ببرید.
- استفاده از شوید تازه یا فلفل دلمه ای در طرز تهیه سالاد الویه با تن ماهی می تواند طعم متفاوتی در آن ایجاد کند.
- برای خوشمزه شدن طعم این سالاد الویه، می توانید مقداری خامه و سس خردل (طرز تهیه سس خردل) را نیز به ترکیب سس آن اضافه کنید.
- اگر به لیمو ترش تازه دسترسی ندارید از آبلیمو بهره ببرید.
- برای آن که این سالاد الویه کالری کمتری داشته باشد، ماست چکیده (طرز تهیه ماست چکیده) یا ماست یونانی را جایگزین سس مایونز کنید. بعلاوه می توانید
- اگر خیارشور و هویج را رنده می کنید حتما آب آن را جدا کنید تا بافت الویه شل نگردد.
- تن ماهی را قبل از استفاده حتما بجوشانید. جوشاندن تن ماهی باعث می گردد باکتری مضر و خطرناک آن از بین برود.
- از آن جایی که خیارشور و تن ماهی طعم شور دارد، باید برای نمک زدن، با احتیاط بیشتری عمل کنید و نمک را بعد از اینکه همه مواد را مخلوط کردید، اضافه و مقدار آن را مقدار کنید.
- حتما صبر کنید تا سیب زمینی سرد گردد و سپس اقدام به رنده کردن آن کنید. از میکسر یا غذاساز نیز استفاده نکنید و به شکل دستی آن را آماده کنید تا الویه حالت چسبنده پیدا نکند.
- حداقل دو ساعت سالاد تن ماهی را در یخچال استراحت دهید. می توانید از شب قبل این غذا را تهیه و در یخچال نگهداری کنید. هرقدر سالاد تن ماهی مدت بیشتری در یخچال بماند منسجم تر می گردد و مواد بیشتر به خورد یکدیگر می روند.
فوت و فن های خوشمزه شدن سالاد الویه با کنسرو ماهی
اگر سالاد الویه با تن ماهی، شور گردد چه کار باید کرد؟
اگر مقدار نمک زیادی به سالاد الویه اضافه کردید، نگران نباشید. یک عدد سیب زمینی را بپزید و پوره کنید و به سالاد الویه اضافه کنید.
از چه سسی در تهیه الویه تن ماهی باید استفاده گردد؟
سس اصلی که در تهیه این غذا استفاده می گردد سس مایونز است. اما شما می توانید از ترکیب ماست یونانی یا ماست چکیده و سس مایونز بهره ببرید یا اگر می خواهید این غذا را به صورت رژیمی تهیه کنید، سس را حذف و فقط از ماست چکیده یا یونانی بهره ببرید. بعلاوه شما می توانید مقداری سس خردل را نیز با مایونز ترکیب کنید و به کار ببرید.
چرا الویه با تن ماهی روغن می اندازد؟
اگر سالاد الویه ای که تهیه کردید روغن انداخته یعنی شما روغن تن ماهی را جدا نکردید. بعلاوه اگر سس مایونزی که استفاده کردید کیفیت خوبی نداشته باشد، سالادتان روغن پس می دهد.
چرا سالاد الویه چسبناک می گردد؟
- برای جلوگیری از چسبناک شدن سالاد الویه با تن ماهی باید موارد زیر را رعایت کنید:
- سیب زمینی باید قبل از رنده شدن، سرد گردد وگرنه اگر به صورت داغ رنده گردد، چسبناک می گردد؛
- از میکسر یا غذاساز برای پوره کردن سیب زمینی و تخم مرغ الویه استفاده نکنید. بهتر است این مواد را با رنده درشت رنده کنید.
چرا سالاد الویه با تن ماهی شل می گردد؟
- آب هویج را بعد از رنده شدن نگرفته اید؛
- آب خیارشور را بعد از رنده شدن نگرفته اید؛
- از ماست رقیق و آبدار در تهیه سس آن استفاده نموده اید؛
- سیب زمینی را بدون پوست رنده نموده اید و آب به درون بافت آن نفوذ نموده است؛
- مقدار سیب زمینی را نسبت به بقیه مواد سالاد الویه کمتر در نظر گرفته اید.
سالاد الویه را با چه ادویه و چاشنی خوش طعم کنم؟
چاشنی و ادویه های سالاد الویه محدود هستند. نمک، فلفل سیاه و کمی آب لیموترش تازه به همراه سس مایونز که چاشنی اصلی الویه است، و حتی کمی شوید تازه و ریز خرد شده به الویه عطر و طعم می دهند.
طرز تهیه سالاد الویه با تن ماهی قالبی چگونه است؟
در این روش باید از یک قالب استوانه ای فلزی بهره ببرید. برای هر عدد سالاد الویه قالبی یک عدد نان تست در نظر بگیرید. قالب را روی نان تست بگذارید و سپس آن را با سالاد پر کنید. حالا سالاد الویه را با فشار دادن قالب روی نان تست از قالب خارج کنید. به این ترتیب سالاد الویه قالبی خواهید داشت که کف آن هم نان تست است.
بعلاوه می توانید از قالب های سیلیکونی بهره ببرید. کمی قالب را با روغن مایع چرب کنید. اجازه دهید الویه در قالب سرد گردد، در این صورت برای برگرداندن الویه از قالب دیگر مسئله ای ندارد. وقتی الویه سرد گردد به راحتی از قالب جدا می گردد.
منبع: افق کوروش