طرز تهیه کره نارگیل در 5 مرحله ساده با 6 نکته طلایی
به گزارش مجله کامسا، کره نارگیل یکی از خوش طعم ترین و مغذی ترین فرآورده های گیاهیه که فقط از نارگیل خشک تهیه می شه. این کره خامه ای، بدون هیچ افزودنی شیمیایی، یه جایگزین عالی برای کره حیوانیه و توی ، ، غذاهای انرژی زا و حتی برای مراقبت های پوستی کاربرد داره. خبر خوب اینه که تهیه اش در خانه خیلی ساده ست و فقط به یه غذاساز قوی احتیاج دارین. ما هم این مقاله از در رو به طرز تهیه کره نارگیل، نکات تهیه، نگهداری و موارد استفاده کره نارگیل اختصاص دادیم. پس با ما همراه باشین.

طرز تهیه کره نارگیل در یک نگاه
برای تهیه کره نارگیل، ابتدا نارگیل خشک رنده شده رو داخل غذاساز بریزین و مطمئن بشین حجمش برای دستگاه مناسبه تا تیغه ها خوب کار کنن. غذاساز رو روشن کنین و حدود 10 تا 15 دقیقه اجازه بدین نارگیل کاملاً خرد بشه و روغن طبیعی خودش رو آزاد کنه. هر چند دقیقه یک بار، دیواره های ظرف رو با لیسک بتراشین تا مخلوط یکنواخت بشه. در صورت تمایل، می تونین کمی وانیل، نمک یا شیرین کننده طبیعی اضافه کنین.
وقتی بافت کرمی و نرم به دست اومد، کره رو داخل ظرف شیشه ای درب دار بریزین. در دمای اتاق تا دو هفته قابل نگهداریه و در صورت سفت شدن، با روش بن ماری یا مایکروویو دوباره نرم می شه.
شما می تونین میزان مواد اولیه، مراحل و جزییات طرز تهیه کره نارگیل رو توی این مقاله بخونین.
مواد اولیه برای تهیه کره نارگیل
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پودر نارگیل (رنده شده) | 3 تا 4 لیوان فرانسوی دسته دار (حدود نیم کیلوگرم) |
شکر، وانیل یا افزودنی دلخواه | اختیاری |
بطری شیشه ای تمیز | برای نگهداری کره نارگیل |
میزان کالری کره نارگیل در 1 قاشق غذاخوری: حدود 103 کیلوکالری
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان آماده سازی کره نارگیل: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه کره نارگیل طبیعی در خانه
درست کردن کره گیاهی با نارگیل خشک توی خونه، بسیار ساده س و می تونین با طی کردن مراحل زیر، اونو تهیه کنین.
مرحله اول: نارگیل رو آماده کنین
برای طرز تهیه کره نارگیل، حتما باید نارگیل خشک یا پودر نارگیل () در دسترس داشته باشین. اگر پودر نارگیل آماده ندارین، برای تهیه پودر نارگیل، یک نارگیل تازه انتخاب کنین که گوشت سفید و بدون لکه داشته باشه. نارگیل رو بشکنین و آب داخلش رو جدا کنین. سپس گوشت نارگیل رو از پوست قهوه ای جدا نموده و با رنده درشت یا دستگاه خردکن، رنده کنین. هرچه رنده ها یکدست تر باشن، پودر نهایی بافت بهتری خواهد داشت.
پودر نارگیل رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های می تونین خریداری کنین.
مرحله دوم: نارگیل رو خشک کنین
رنده های نارگیل رو روی یک سینی بزرگ و تمیز پهن کنین. اگر هوا گرم و آفتابی باشه، می تونین سینی رو در فضای باز و زیر نور خورشید قرار بدین تا نارگیل ها به طور طبیعی خشک بشن. در غیر این صورت، از فر با دمای پایین (حدود 100 تا 120 درجه سانتی گراد) استفاده کنین. نارگیل ها باید کاملاً خشک بشن و هیچ رطوبتی نداشته باشن، چون رطوبت باعث کپک زدگی یا فساد پودر می شه.
مرحله سوم: نارگیل خشک رو توی آسیاب بریزین
بعد از خشک شدن کامل، نارگیل خشک رنده شده رو داخل غذاساز بریزین. اگر میزان غذاساز بزرگ و میزان نارگیل کم باشه، تیغه ها نمی تونن به درستی با مواد تماس پیدا کنن و در نتیجه مخلوط یکنواختی به دست نمیاد. بهتره حجم نارگیل رو طوری تنظیم کنین که تیغه ها کاملاً درگیر بشن و فرآیند خرد شدن و آزاد شدن روغن طبیعی نارگیل به درستی انجام بشه.
مرحله چهارم: نارگیل خشک رو پوره کنین
بعد از ریختن نارگیل در غذاساز یا آسیاب، دستگاه رو روشن کنین و اجازه بدین حدود 10 تا 15 دقیقه کار کنه. در این مدت، نارگیل به تدریج خرد می شه، روغن طبیعی خودش رو آزاد می کنه و بافتش از حالت پودری به حالت کرمی و نرم تبدیل می شه. ممکنه در چند دقیقه اول فقط پودر نارگیل داشته باشین، اما با ادامه کار، بافت روغنی و لطیف ظاهر می شه. برای یاری به یکنواخت شدن مخلوط، هر چند دقیقه یک بار با لیسک یا قاشق دیواره های ظرف غذاساز رو بتراشین تا همه مواد به مرکز دستگاه برگردن و هیچ بخشی خشک یا جدا نمونه.
مرحله پنجم: افزودنی های کره نارگیل رو اضافه کنین
در این مرحله از طرز تهیه کره نارگیل، اگر بخواین کره نارگیل طعم خاص تری داشته باشه، می تونین کمی وانیل، نمک یا شیرین کننده طبیعی مثل استویا اضافه کنین. این افزودنی ها کاملاً اختیاری ان و بسته به نوع مصرف کره، قابل تنظیم هستن. مثلاً برای استفاده در دسر یا صبحانه، اضافه کردن کمی وانیل یا نمک می تونه طعم رو متعادل تر کنه. البته طعم طبیعی نارگیل خودش شیرین و دل چسبه و خیلی ها ترجیح می دن بدون هیچ افزودنی ازش استفاده کنن.
شما می تونین وانیل، نمک و شکر رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.
مرحله آخر: کره نارگیل رو توی بطری شیشه ای بریزین
وقتی کره نارگیل به بافت دلخواه رسید و کاملاً نرم و یکنواخت شد، اون رو داخل ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزین که درب محکم داشته باشه. نگهداری از این کره گیاهی در دمای اتاق تا 2 هفته ممکنه، به شرطی که ظرف دور از نور مستقیم و رطوبت باشه. اگر بعد از مدتی کره سفت شد یا بافتش تغییر کرد، می تونین با (قرار دادن ظرف در آب گرم برای چند دقیقه) یا چند ثانیه در مایکروویو، دوباره نرمش کنین. بعد از نرم شدن، کره کاملاً قابل استفاده ست و طعمش حفظ می شه.
انواع رو می تونین به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.
نکات مهم در طرز تهیه کره نارگیل
- برای درست کردن کره نارگیل از نارگیل خشک بدون شکر استفاده کنین. نارگیل های بسته بندی شده گاهی شیرین شده ان؛ برای طرز تهیه کره نارگیل طبیعی، نوع بدون افزودنی یا خونگی پودر نارگیل رو به کار ببرین.
- برای درست کردن کره نارگیل، آسیاب یا غذاسازتون باید قوی باشه. تهیه کره نارگیل احتیاج به دستگاهی داره که بتونه بافت سفت نارگیل رو به کرمی تبدیل کنه. غذاسازهای ضعیف ممکنه داغ کنن یا وسط کار متوقف بشن.
- استفاده از نارگیل خشک با بافت تازه و بدون رطوبت اضافی، کیفیت نهایی کره نارگیل رو بالا می بره.
- طعم دهنده هایی مثل وانیل یا نمک رو بعد از اینکه بافت کره نارگیل کاملا نرم شد، اضافه کنین تا بهتر ترکیب بشن و طعمشون حفظ بشه.
- برای بافت نرم تر کره نارگیل، می تونین کمی روغن نارگیل بهش اضافه کنین.
- نگهداری کره نارگیل در ظرف تمیز و خشک خیلی مهمه چون وجود هر گونه رطوبت یا آلودگی باعث فساد سریع کره می شه. ظرف شیشه ای درب دار برترین انتخابه.
بیشتر بخوانید:
کاربردهای کره نارگیل
کره نارگیل یه ماده غذایی همه کاره ست که هم در آشپزی و هم در سلامت و زیبایی کاربرد داره. در ادامه ایده های مختلف برای استفاده از کره نارگیل رو براتون آماده کردیم:
جایگزین کره حیوانی در صبحانه: می تونین کره نارگیل رو روی نون تست، یا وافل بمالین و از طعم شیرین و طبیعی نارگیل لذت ببرین و یه انتخاب سالم و خوش عطر برای آغاز روز داشته باشین.
افزودنی برای اسموتی و دسر: اگه اسموتی هاتون رقیق یا بی طعم هستن، با اضافه کردن کره نارگیل می تونین هم غلظت اون رو بیشتر کنین، هم طعم رو دل چسب تر.
پخت وپز سبک و گیاهی: برای تفت دادن سبزیجات یا تهیه غذاهای گیاهی، کره نارگیل یه گزینه سالم و خوش عطره که جایگزین خوبی برای روغن های معمولیه.
مناسب برای رژیم های خاص: چون کره گیاهی کاملاً گیاهیه و لبنیات نداره، می تونین بدون نگرانی توی رژیم های وگان، ازش استفاده کنین.
مرطوب کننده طبیعی پوست: اگه پوستتون خشک یا ترک خورده ست، کره نارگیل بافتش رو نرم و لطیف می کنه و به خوبی پوست جذب می شه.
ماسک مو و نرم کننده: یه لایه نازک از کره نارگیل روی موهای آسیب دیده بزنین تا تغذیه بشن و درخشان تر به نظر بیان.
پاک کننده آرایش: با استفاده از کره نارگیل می تونین آرایش رو به آرومی پاک کنین، بدون اینکه پوست آسیب ببینه یا خشک بشه.
اسکراب خانگی ملایم: اگه کره نارگیل رو با شکر یا پودر قهوه ترکیب کنین، یه لایه بردار طبیعی و مؤثر برای پوست دارین که هم پاکسازی و هم نرمش می کنه.
بیشتر بخوانید:
کره نارگیل رو با چی بخوریم؟
کره نارگیل اون قدر خوش عطر و لطیفه که می تونین با کلی مواد غذایی مختلف ترکیبش کنین و از طعم و فواید کره نارگیل لذت ببرین. چند پیشنهاد خوشمزه و کاربردی برای کره نارگیل شامل موارد زیر میشه:
- همراه با نان و صبحانه های گرم: کره نارگیل رو، روی نان تست، پنکیک، وافل یا کروسان بمالین. شما می تونین هم طعم شیرین نارگیل رو حس می کنین، هم بافت کرمی اش حس خوبی می ده.
- میوه های تازه یا خشک: کره نارگیل رو با موز، سیب، خرما یا انجیر خشک ترکیب و به عنوان یه میان وعده انرژی زا و طبیعی میل کنین.
- اسموتی و نوشیدنی های سرد: یه قاشق کره نارگیل داخل اسموتی بریزین تا هم غلیظ تر بشه، هم طعمش لطیف تر و خوش عطرتر.
- شکلات و دسرهای خانگی: کره نارگیل با ترکیب شکلات تلخ یا دسرهای خام مثل توپک نارگیلی، عالی عمل می کنه.
- غذاهای آسیایی یا گیاهی: برای تفت دادن سبزیجات یا تهیه سس های سبک، می تونین از کره نارگیل به جای روغن استفاده کنین.
- با بلغور جو دوسر یا گرانولا: یه قاشق کره نارگیل روی اوتمیل یا گرانولا بریزین؛ هم طعمش خاص تر می شه، هم انرژی بیشتری می گیرین.
بیشتر بخوانید:
آیا کره نارگیل چاق می کنه؟
کره نارگیل حدود 50 درصد چربی داره و بیشتر این چربی ها از نوع اشباع شده هستن. اما تفاوت مهمش با چربی های معمولی اینه که بخش زیادی از این چربی ها از نوع اسیدهای چرب با زنجیره میانه هستن (MCFA) که بدن سریع تر هضمشون می کنه و به انرژی تبدیل می شن، نه اینکه به راحتی ذخیره بشن.
اگه کره نارگیل رو در حد اعتدال مصرف کنین و رژیم غذایی تون متعادل باشه، کره نارگیل نه تنها باعث چاقی نمی شه، بلکه می تونه به افزایش متابولیسم و کنترل قند خون یاری کنه. اما اگه توی مصرف کره نارگیل زیاده روی کنین، مثل هر ماده پرکالری دیگه، طبیعتاً می تونه باعث افزایش وزن بشه.
فواید کره نارگیل
- کره نارگیل سرشار از فیبره و می تونه به بهبود گوارش و جلوگیری از عارضه یبوست یاری کنه.
- اسیدهای چرب زنجیره میانه (MCT) موجود در اون باعث افزایش انرژی و بالا رفتن متابولیسم بدن می شن.
- کره نارگیل خاصیت ضدباکتری و ضدویروسی داره و می تونه سیستم ایمنی رو تقویت کنه.
- مصرف متعادلش به کاهش التهاب یاری می کنه و برای پیشگیری از بیماری های مزمن مفیده.
- باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) می شه و در نتیجه می تونه به سلامت قلب یاری کنه.
- میزان قابل توجهی آهن داره که در پیشگیری و درمان کم خونی مؤثره.
- برای پوست و مو هم کاربردیه؛ هم مرطوب کننده طبیعیه، هم ضدچروک و تقویت کننده رشد مو محسوب می شه.
مضرات احتمالی کره نارگیل
- چون چربی اشباع بالایی داره، اگه در مصرفش زیاده روی کنین ممکنه سطح کلسترول بد (LDL) بالا بره.
- کالریش نسبتاً زیاده، پس مصرف بی رویه اش می تونه باعث افزایش وزن بشه.
- برخی افراد ممکنه به نارگیل حساسیت داشته باشن، پس بهتره قبل از مصرف از آلرژیتون مطمئن باشین.
- برای همه رژیم های غذایی مناسب نیست؛ اگه رژیم کم چربی یا خاص دارین، بهتره با مشورت مصرفش رو تنظیم کنین.
سوالات متداول درباره کره نارگیل
چرا به قهوه کره نارگیل می زنن؟
اضافه کردن کره نارگیل دلایل تغذیه ای و عملکردی، مخصوصاً برای کسایی که رژیم های کم کربوهیدرات مثل کتو رو دنبال می کنن، رایجه. از اونجایی که کره نارگیل سرشار از اسیدهای چرب با زنجیره میانه (MCT) هست که بدن خیلی سریع اون ها رو به انرژی تبدیل می کنه، نه اینکه ذخیره شون کنه. وقتی این چربی ها با کافئین ترکیب می شن، می تونن باعث افزایش انرژی، تمرکز ذهنی و احساس سیری طولانی تر بشن.
این ترکیب که بهش قهوه کره ای یا Bulletproof Coffee هم می گن، معمولاً جایگزین صبحانه می شه و به ویژه بین ورزشکارها و طرفدارهای سبک زندگی سالم محبوبه. برخی ها هم ازش برای تقویت متابولیسم و یاری به چربی سوزی استفاده می کنن.
فرق کره نارگیل و کرم نارگیل چیه؟
کره نارگیل از آسیاب کردن کامل گوشت خشک نارگیل تهیه می شه؛ یعنی هم فیبر، هم چربی، هم مواد مغذی نارگیل رو داره. بافتش کرمی و نسبتاً سفت تره و طعمش غنی تره. می تونین ازش به عنوان افزودنی اسموتی یا حتی جایگزین کره حیوانی استفاده کنین، چون کل گوشت نارگیل داخلشه، ارزش غذایی بالاتری داره و فیبرش بیشتره.
کرم نارگیل معمولاً از نارگیل تازه و آب نارگیل تهیه می شه و بافتش نرم تر و روان تره. چربی بیشتری نسبت به شیر نارگیل داره، ولی فیبرش کمتر از کره نارگیله. بیشتر توی دسرها، بستنی، یا غذاهای آسیایی استفاده می شه و حالت خامه ای و لطیف تری داره.
منبع: افق کوروش