راهنمای انتخاب و خرید جایگاه ماشین کودک

به گزارش مجله کامسا، برای ایمنی کودک هنگام رانندگی از جایگاه مخصوص کودک استفاده می گردد. جایگاه ماشین کودک باید مناسب سن کودک بوده و استاندارهای لازم را داشته باشد.

راهنمای انتخاب و خرید جایگاه ماشین کودک

معمولا بچه ها به دلیل وزن سبکی که دارند در سوانح جاده ای بیشتر در معرض آسیب هستند و احتمال پرت شدن آن ها بیشتر است. همانطور که برای ما عظیمترها وسایل ایمنی مثل کمربند موجود است باید برای بچه ها هم شرایط مشابهی را به وجود آوریم تا بتوانیم با خیال راحت رانندگی کنیم. یکی از این وسایل که نقش قابل توجهی هم در ایمن سازی کودک دارد جایگاه ماشین کودک است. برای اینکه بدانید جایگاه ماشین کودک چه ویژگی هایی باید داشته باشد و به هنگام خرید آن به چه مواردی باید دقت کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

حوادث رانندگی برای بچه ها، تنها مختص کشور ما نیست و در اروپا هم سالیانه 60 هزار کودک در سوانح رانندگی مجروح و 750 نفر نیز کشته می شوند. علت این امر استفاده نکردن بچه ها از کمربند ایمنی و یا جایگاه متناسب با وزن و سن آن هاست.

بعضی از والدین تصور می نمایند اگر کودک خود را در جایگاه عقب بنشانند در صورت تصادف خطری متوجه او نخواهد شد اما در اینگونه مواقع احتمال پرت شدن کودک از جایگاه عقب به سمت شیشه در مقایسه با افراد عظیمسال شش تا هفت برابر است. برای امنیت بیشتر بچه ها، جایگاه هایی مخصوص آنها طراحی شده است که در موقع ترمز شدید احتمال صدمه به کودک را به میزان بسیار زیادی پایین می آورد. بطوریکه نتایج مطالعه نشان می دهد که این جایگاه ها خطر آسیب های وخیم را 78 درصد و خطر آسیب های جزیی را 75 درصد می کاهند. درواقع برای بچه ها استفاده از این جایگاه ماشین کودک بسیار مفیدتر از بستن کمربندهای معمولی است.

جایگاه ماشین کودک چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

هنگام خرید جایگاه اتومبیل کودک باید برچسب آن را نگاه نموده و جایگاه مناسب وزن کودک را انتخاب کرد. بین 0 تا 3 سالگی جایگاه ها این گونه تقسیم بندی می شوند:
  • گروه 0 مناسب از زمان تولد تا زمانی که وزن کودک به 10 کیلوگرم برسد.
  • گروه 0+ مناسب از زمان تولد تا زمانی که وزن کودک به 13 کیلوگرم برسد.
  • گروه 1 مناسب برای بچه های با وزن 9 تا 17 کیلوگرم می باشد.
  • گروه 2 و 3 مناسب برای بچه های با وزن 15 تا 25 کیلوگرم و 25 تا 36 کیلوگرم می باشد.

توجه: دقت داشته باشید که روی برچسب جایگاه علامت universal نوشته شده باشد. بودن این علامت یعنی جایگاه برای انواع اتومبیل ها مناسب است.

انواع جایگاه ماشین کودک

جایگاه ماشین کودک زیر یک سال شما باید همواره رو به عقب باشد. نوزادانی که قادر به نشستن هستند می توانند روی این مدل بنشینند. این جایگاه ها قابل تغییر هستند و بچه های کمتر از یک سال و کمتر از 9 کیلوگرم با قد کمتر از 70 سانتی متر حتما باید در این نوع جایگاه ها قرار بگیرند. بهتر است پشتی این جایگاه ها را در زاویه 45 درجه قرار دهید. نشستن رو به عقب در جایگاه ماشین بهترین نوع نشستن برای کودک شماست زیرا بچه ها ستون فقراتی به شدت آسیب پذیر دارند و در این حالت کودک به جایگاه تکیه داده است.

زمانی که کودک به اندازه ای عظیم شد که توانست رو به جلو بنشیند، می توانید در صورت دو وضعیتی بودن جایگاه ماشین کودک ، وضعیتش را تغییر دهید یا یک جایگاه رو به جلو برایش تهیه کنید. جایگاه های پیشرفته ای وارد بازار شده که سیستم رگلاژ داشته و قابل تنظیم برای هر سنی است. این جایگاه ها به شکل سبد نوزاد هم درمی آیند و در دوران نوزادی می توان از آنها به عنوان سبد حمل هم استفاده کرد. بچه ها باید تا حداقل 4 سالگی یا وزن 20 تا 40 کیلویی، از این جایگاه های ایمنی استفاده نمایند و بعدها جایگاه حامی برای آنها جایگزین می گردد.

تا زمانی که کودک تان به اندازه ای عظیم نشده که بخواهد از کمربند ایمنی استفاده کند، بهتر است از جایگاه حامی بهره ببرید. تنها کاری که این جایگاه ها انجام می دهند اصلاح نحوه قرار دریافت کمربند ایمنی خودرو روی بدن کودک است تا وقتی کودک 8 سال دارد یا قدش از 144 سانتی متر کمتر است، باید از این جایگاه استفاده کند. کمربند ایمنی برای درست قرار دریافت باید روی سینه قرار بگیرد نه روی گردن یا صورت. به یاد داشته باشید فرزندتان همچنان باید در جایگاه عقب بنشیند زیرا امنیت بیشتری دارد. در حالت درست نشستن، کودکتان باید طوری به جایگاه تکیه داده که پاها از لبه جایگاه آویزان بوده و کمربند از وسط سینه و شانه عبور کند. حواستان باشد که کمربند ایمنی مانع تنفس راحت فرزندتان نگردد.

ویژگی های یک جایگاه ماشین کودک استاندارد

جایگاه استاندارد کودک باید قابل اتصال به بدنه اصلی باشد. در واقع تعدادی از جایگاه ها فقط به روکش یا کمربند ایمنی خودرو متصل می شوند که این حالت ضریب امنیت را تا حد بسیار زیادی کم خواهد نمود. پس اگر بتوان جایگاه کودک را به بدنه سخت و فلزی جایگاه اتومبیل متصل کرد، بیشترین ایمنی برای کودک فراهم خواهد شد.

جایگاه کودک باید دارای کمربند ویژه ای هم باشد تا او در اثر تکان های شدید خودرو، به اطراف پرتاب نگردد. این کمربند باید از جنس نرمی ساخته شده باشد تا بدن کودک را نیز آزار ندهد و در اثر ترمزهای شدید، باعث زخم شدن یا وارد شدن فشار بیش از حد روی بدن و استخوان بندی ظریف کودک نگردد. این نوع کمربندها که معمولا به صورت ضربدری است، با یک لایه محافظ بسیار لطیف و نرم پوشانده می گردد تا کودک به هیچ عنوان صدمه نبیند. همچنین بهتر است جایگاه هایی را انتخاب کنید که روکش آن ها قابل تعویض یا شست وشو باشد.

قبل از حرکت جایگاه مخصوص کودک را چک کنید

زمانی که جایگاه ماشین کودک مناسب را خریده اید و آن را در ماشین نصب نموده اید نیز از قلم نیاندازید که همواره باید قبل از آغاز حرکت، آن را آنالیز نمایید تا از اتصال کامل و صحیح آن مطمئن شوید و سپس کودک و نوزاد دلبند خود را در آن قرار دهید.

گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 3 آذر 1399 بروزرسانی: 3 آذر 1399 گردآورنده: kamsaco.ir شناسه مطلب: 327

به "راهنمای انتخاب و خرید جایگاه ماشین کودک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای انتخاب و خرید جایگاه ماشین کودک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید