سفر به جزیره لاوان، جزیره نفتی خلیج فارس
به گزارش مجله کامسا، لاوان یکی از جزایر مهم و استراتژیک خلیج فارس به لحاظ منابع نفتی است و همین امر باعث شده تا بیشتر بخش های آن در تصرف وزارت نفت باشد و آلودگی های فراوان زیست محیطی را برای آن به همراه داشته باشد.
لاوان سومین جزیره عظیم خلیج فارس است که این جزیره در موقعیت جغرافیایی 53 درجه طول و 26 درجه و 50 دقیقه عرض جغرافیایی قرار گرفته است. لاوان مساحتی در حدود 74 کیلومتر مربع دارد که چیزی بالغ بر 40 کیلومتر آن در تصرف وزارت نفت است. جمعیت این منطقه حدود 2500 نفر است و تمامی امکانات عمومی در این جزیره وجود دارد. بیشتر مردم منطقه یا به صیادی مشغول هستند و یا برای مجموعه های شرکت نفت این جزیره کار می نمایند.
در فصل هایی نیز صید مروارید در این جزیره انجام می شود. خاک این جزیره برای کشاورزی مناسب است اما کم بود آب این جزیره مانند سایر جزایر خلیج فارس مشکل آفرین شده است. جزیره لاوان دارای گونه های گیاهی و جانوری متنوعی است که از جمله آنها می توان به گوسفندان وحشی، آهو، انواع لاک پشت، کوسه و دلفین اشاره نمود.
چگونه به لاوان برویم
فرودگاه لاوان به نام (یاتا: LVP، ایکائو: OIBV) که حدود 20 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و در طول ماه حدود 18 پرواز کاری مخصوص شرکت نفت از شهرهای تهران، اصفهان، شیراز و تهران به آن انجام می شود همچنین از این فرودگاه برای نشست و برخاست و سوخت گیری هلیکوپترهای ارتش و سپاه نیز استفاده می شود.
تنها جهت برای سفر مسافرین شخصی به وسیله دریا و سفر از بنادری همچون بندر آفتاب، چارک، جزیره کیش و دیگر بنادر خط ساحلی خلیج فارس است. البته برای ساکنین محلی و کسانی که زیاد به این جزیره نفتی سفر می نمایند بندر مقام بهترین جهت است. اگر از شیراز به سمت فیروزآباد و سیراف سفر کنید می توانید به راحتی به عسلویه برسید و بعد از 1.5 ساعت رانندگی خود را به بندر مقام رسانید. از این بندر قایق های کوچک محلی شما را به لاوان خواهند رساند.
نفت در جزیره لاوان
همان طور که گفتیم حدود 40 کیلومترمربع از این جزیره در تصرف وزارت نفت و شرکت های مختلف نفتی به نام های شرکت پخش فرآورده های نفتی، مدیریت شرکت ملی نفت کش (شعبه ای از مدیریت اکتشاف) و مدیریت شرکت ملی حفاری واقع شده است. این جزیره دارای سه حوضه نفتی فعال است که یکی از آن ها با امارات مشترک است. البته متأسفانه وجود همین تأسیسات ضررهای فراوانی به شرایط اکوسیستم این منطقه زده است.
مطالب مرتبط
- نگاهی به جزیره هندورابی؛ جزیره آسایش و راحتی
- جزیره هنگام، دیدار با دلفین ها
- راهنمای سفر به قشم، عظیمترین جزیره خلیج فارس
آب و هوای لاوان
لاون هم مانند دیگر جزیره های خلیج فارس دارای آب و هوای بسیار گرم و شرجی است به طوری که در تابستان هوا به 47 درجه و رطوبت هوا تا 100% بالا می رود. بارندگی در این جزیره در حد 50 میلی متر در سال است و بهترین زمان سفر به آن می تواند فصل زمستان باشد زیرا می توانید دمای 20 درجه بالای صفر را در آن موقع تجربه کنید.
مردم لاوان
جمعیت لاوان بیش از 2000 نفر است که بیشتر انها به زبان عربی صحبت می نمایند و دین آنها شیعه و سنی است. در قدیم شغل اصلی مردم این منطقه صید مروارید بوده اما کم کم به صید ماهی و کار در منطقه ویژه مالی آن و همچنین شرکت نفت مشغول شدند. امکانات موجود در این جزیره شامل، آب، برق، تلفن، مسجد و مدرسه است. البته متاسفانه امکانات درمانی و بهداشتی آن بسیار کم است و مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.
گرانی و مشکل تفاوت قیمت درسرزمین اصلی و این جزیره به مشکل اصلی مردم تبدیل شده، هر چیزی که شما فکرش را بکنید در اینجا 2 برابر است زیرا باید به سختی با کشتی به جزیره آورده شود. متاسفانه اسکله مناسب لاوان نیز در اختیار شرکت نفت است و اجازه استفاده از آن را به مردم نمی دهد.
گروه گردشگری خبرنگاران
منبع: setare.com