طرز تهیه ماهی سرخ شده در ماهیتابه یکی از لذیدترین غذاها
به گزارش مجله کامسا، ماهی سرخ شده از جمله لذیدترین و خوشمزه ترین غذاها به حساب می آید که هواداران زیادی دارد و یک غذای مقوی است. پخت ماهی به شیوه های مختلفی همانند سوخاری، کباب کردن، سرخ کردن آن با ماهیتابه و… امکان پذیر است. یکی از برترین روش ها را می توان سرخ کردن با استفاده از ماهیتابه دانست. این فرایند به شیوه های مختلفی انجام می گیرد. شما به یاری سیر یا پیاز نیز می توانید بوی نامطبوع ماهی را از بین ببرید. مراحل کلی پخت ماهی به روش سرخ کردن شامل آماده سازی ماهی و شستشوی آن، طعم دار کردن و سرخ کردن آن می گردد. برای طعم دار کردن آن می توانید از آبلیمو، پیاز، سیر، زعفران، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه بهره ببرید.
خوشمزه ترین طرز پخت ماهی
ماهی یکی از لذیذترین غذاها به شمار میرود و در صورتی که با طرز پخت آن آشنا باشید، می توانید ناهاری خوشمزه و لذیذ را برای خود رقم بزنید. برای سرخ کردن ماهی، روش های بسیاری وجود دارد. موارد زیر اشاره به انواع روش های تهیه ماهی سرخ شده با استفاده از ماهیتابه دارد .
روش اول: طرز تهیه ماهی سرخ شده ساده بدون آرد
ابتدا شستشوی فیله های ماهی باید به خوبی انجام گیرد. پس از آن، نوبت به مزه دار کردن ماهی می رسد. برای مزه دار کردن ماهی شما به آبلیمو، پیاز، سیر، زعفران، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه احتیاج پیدا خواهید کرد و این موارد از جمله اصلی ترین و در دسترس ترین مواد به شمار می رود. ابتدا یک کاسه در ابعاد میانه را برداشته و تکه های ماهی را داخل آن بگذارید. پس از آن، باید اقدام به مخلوط کردن این تکه ها با آب پیاز رنده شده، سیر، ادویجات، تاحدی آبلیمو و زعفران دم نموده نمایید و شاهد آغشتگی ماهی با این ترکیبات باشید.
ماهی ها باید در یک ظرف درب دار قرار بگیرند و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال گذاشته شوند. با انجام این کار، تکه های ماهی به خوبی طعم ادویجات را به خود خواهند گرفت و مزه دار شدن ماهی به خوبی انجام می گردد. در خاتمه کار نیز کافی است یک ماهیتابه را بردارید و آن را روی شعله گاز قرار دهید تا کمی به حالت گرم درآید. بعد از آن، به مقدار کافی می بایست روغن درون ماهیتابه ریخته گردد و بعد از اینکه هر دو سمت ماهی ها داغ شد، اقدام به سرخ کردن آن ها کنید . در صورتی که مایل باشید می توانید اقدام به غلطاندن ماهی ها در ترکیب تخم مرغ و آرد سوخاری کنید و بعد آن را سرخ نمایید.
روش دوم: سرخ کردن ماهی به شیوه ساده
نخستین مرحله از تهیه ماهی سرخ نموده لذیذ را می توان شستشوی آن ها و ترکیب آن ها با موادی همانند نمک، ادویه ویژه ماهی و زردچوبه دانست. به مدت سی دقیقه ماهی باید در این ترکیبات گذاشته گردد تا شاهد جذب طعم و عطر این مواد به ماهی باشیم. پس از آن از یک ماهیتابه استفاده می کنیم و با ریختن کمی روغن در کف آن، اقدام به سرخ کردن ماهی می کنیم. نباید فراموش کنید زمانی که ماهی را سرخ می کنید، شعله زیر ماهیتابه می بایست پایین باشد تا سرخ شدن ماهی به شکل تدریجی انجام گیرد و به اصطلاح شاهد مغزپخت شدن آن باشیم.
در مرحله بعدی باید به سراغ یک ماهیتابه دیگر بروید و آغاز به رنده کردن سیر داخل آن نمایید. پس از آن، ماهیتابه را روی گاز گذاشته تا آرام آرام شاهد سرخ شدن سیر باشیم. در صورتی که مایل هستید غذای خوشمزه تری داشته باشید، می توانید به سراغ گشنیز و جعفری رفته و با خرد کردن و اضافه کردن آن ها به سیر، غذای لذیذتری را برای خود رقم بزنید. همزمان که سیر، جعفری و گشنیز را تفت می دهید، می بایست آب نارنج را روی غذا بریزید. در خاتمه کار نوبت به اضافه کردن ماهی های سرخ شده به ماهیتابه می رسد. برای اینکه ماهی عطر سیر، جعفری و گشنیز و آب نارنج را داشته باشد، می بایست به مدت پانزده دقیقه روی گاز گذاشته گردد تا ماهی با عطر و طعم این مواد به خوبی ترکیب گردد.
روش سوم: سرخ کردن ماهی
نخستین قدم را می توان خردسازی و پاکسازی ماهی به همراه شستشوی آن دانست. پس از شستشو قطعات ماهی می بایست آن ها را درون یک ظرف درب دار گذاشته شوند و روی آن ها شاهد رنده کردن پیاز و اضافه کردن تاحدی آب لیمو به آن باشیم. پس از آن، نوبت به اضافه کردن ادویه به ماهی می رسد. ادویجات آن در اصل از مواردی همانند زنجبیل، پودر رزماری، ادویه کاری به مقدار کم، به همراه پودر سیر، پودر گشنیز، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه تشکیل می گردد.
نباید فراموش کنید که در خاتمه کار، سه قاشق چایخوری زعفران دم نموده را به گوشت ماهی اضافه کنید و درب ظرف را روی غذا قرار دهید. غذا می بایست نزدیک به سه ساعت داخل یخچال گذاشته گردد تا مواد ترکیب شده به خوبی به درون ماهی نفوذ پیدا کند و تحولی در رنگ ماهی به وجود آید. پس از گذشت سه ساعت، نوبت به خارج سازی ظرف ماهی از یخچال می رسد. در این شرایط ماهی باید کمی در مواد غلطانده گردد تا همه سطح آن با این ترکیبات پوشانده گردد. در قدم آخر نیز ماهی باید روی شعله پایین گذاشته گردد تا سوختگی غذا اتفاق نیفتد.
روش چهارم: سرخ کردن ماهی
از متداول ترین روش های طعم دار سازی ماهی می توان به اضافه کردن چاشنی برای غذا اشاره نمود که چاشنی آن شامل نمک، فلفل قرمز یا سیاه، دارچین، پودر سیر، آب پیاز و دارچین می گردد. تنها ضروری است این ماهی را به مدت دو تا سه ساعت داخل این ترکیب بماند. نباید فراموش کنید که مدت 30 دقیقه ماهی پیش از پختن ماهی روی آن ترشی بریزید. حال تفاوتی ندارد که شما برای ترشی آب نارنج یا آبلیمو را اضافه کنید و این مسئله در واقع به ذائقه شما بستگی دارد. پس از گذشت چند ساعت که ماهی ها داخل مواد قرار داده شدند و آبلیمو نیز روی آن ها ریخته شد، ماهی ها را می توان سرخ کرد. در مرحله خاتمهی ماهی را روی شعله پایین قرار داده و اقدام به سرخ کردن آن نمایید.
طرز تهیه ماهی سرخ شده به شیوه رستورانی
برای اینکه ماهی را به روش رستورانی طبخ کنید، پیش از هرچیزی می بایست اقدام به باز کردن شکم ماهی به یاری یک چاقو تیز نمایید. در این مرحله شستشو باید به خوبی انجام گیرد. پس از آن، نوبت به اضافه کردن نمک می رسد و به مدت ده دقیقه آغاز به ماساژ دادن ماهی می کنیم. پس از اینکه شستشوی ماهی به خوبی انجام گرفت و سطح آن با نمک آغشته شد، آن را داخل آبکش می گذاریم تا هر نوع آب اضافی از آن بیرون بیاید و یک ماهی تماما خشک داشته باشیم. پس از آن، ماهی داخل یک ظرف مناسب گذاشته می گردد. به صورت کلی، مراحل تهیه ماهی سرخ شده شامل آماده سازی، طعم دار کردن و سرخ کردن ماهی می گردد .
مرحله اول
در مرحله بعدی، به سراغ آب لیمو ترش تازه می رویم و آن را با زعفران دم نموده، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا ترکیب می نماییم. مخلوط نهایی به شکل پخش کردن روی ماهی ریخته می گردد. پس از آن، در حدود پنج دقیقه ماهی را به درستی ماساژ داده تا ماهی طعم دار گردد. در این مرحله، شاهد خرد کردن سیر و پیاز به شکل خلالی نازک هستیم و مواد خرد شده داخل ظرف ماهی قرار داده می گردد. پس از آن، نوبت یه پوشاندن ظرف به یاری یک سلفون یا درپوش می رسد و آن را داخل یخچال گذاشته و به مدت یک ساعت صبر می کنیم تا طعم دهی ماهی به خوبی انجام گیرد.
مرحله دوم
بعد از اینکه مدت زمان تعیین شده به خاتمه رسید، ماهی را از بین طعم دهنده ها بیرون آورده و داخل آرد قرار می دهیم. پس از آن، یک تابه مناسب را آورده و آن را روی حرارت ملایم می گذاریم. در این مرحله، روغن مایع کف ماهیتابه ریخته می گردد. پس از آن، صبر می کنیم تا روغن به درستی حرارت ببیند. پس از آن، ماهی داخل ماهیتابه قرار داده می گردد و صبر می کنیم تا سرخ و مغزپخت شدن یک سمت ماهی به خوبی انجام گیرد. هنگامی که شاهد به خوبی سرخ شدن یک سمت ماهی بودیم، می توان آن را برگرداند تا سمت دیگر نیز به خوبی سرخ گردد و بعد از آن، در نهایت ماهی را از ماهیتابه بیرون می آوریم.
مرحله سوم
در مرحله خاتمهی، ماهی سرخ شده را داخل ظرف دلخواه خودمان قرار می دهیم و می توانیم برای تزیین آن از جعفری تازه، زیتون و گوجه گیلاسی استفاده کنیم. در خاتمه کار نیز امکان سرو ماهی سرخ شده در کنار شویدپلو وجود دارد. برای تهیه ماهی سرخ شده برای دونفر به مواد اولیه زیر احتیاج داریم.
- ماهی: یک عدد
- آرد: یک پیمانه
- آبلیمو ترش تازه: 3 قاشق غذاخوری
- پیاز: یک عدد
- سیر: سه حبه
- زعفران دم نموده : به مقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- فلفل قرمز و پاپریکا: به مقدار لازم
روش حذف بوی بد ماهی به هنگام طبخ آن
شاید شما نیز از بوی ناخوشایند ماهی شکایت دارید. روش هایی وجود داشته که به یاری آن ها می توان بوی نامطبوع ماهی را حذف کرد. برای اینکه در زمان سرخ کردن ماهی بوی نامطبوعی به مشام شما نرسد، دو راهکار ارائه می کنیم که انجام آن بسیار ساده به نظر می رسد. در شیوه اول ابتدا می بایست اقدام به کندن پوست یک تا دوحبه سیر نمایید و آن ها را در ماهیتابه ای که قرار است روی آن آشپزی انجام گردد، بگذارید. روش دومی نیز وجود دارد که به شما یاری می نماید تا بوی ناخوشایند ماهی را حذف کنید. طی این روش، شما پیش از پختن ماهی اقدام به خرد کردن یک پیاز می کنید و پس از تفت دادن آن در روغن، اقدام به سرخ کردن ماهی ها در ماهیتابه می کنید. این دو تکنیک به سادگی می تواند مشکل بوی بد ماهی در زمان سرخ کردن را برای شما رفع سازد.
نکات سرخ کردن ماهی
برای اینکه شما به برترین شکل ماهی خود را سرخ کنید و غذایی لذیذ و خوشمزه داشته باشید، یک سری تکنیک ها وجود داشته که در این راستا به شما یاری می نمایند.
- اینکه شما در طول سرخ کردن از پودر سوخاری بهره ببرید یا خیر، در واقع یک مسئله اختیاری به شمار میرود. شما می توانید پیش از اینکه ماهی را سرخ کنید، آن را در پودر سوخاری قرار دهید.
- زمانی که نوبت به طعم دار کردن ماهی می رسد، امکان استفاده از هر مدل ادویه و سبزی خشکی جهت مزه دار کردن آن وجود داشته و این مسئله به ذائقه خود شخص بستگی دارد.
- زمانی که در حال سرخ کردن ماهی هستید، حتماً از حرارت ملایم بهره ببرید و این کار را با صبر و حوصله انجام دهید تا بتوانید در نهایت غذایی مغزپخت و سوخاری داشته باشید.
- نباید فراموش کنید که امکان سرخ کردن تمامی انواع ماهی ها وجود ندارد و ماهی موردنظر شما باید از لحاظ ضخامت در سطح قابل قبولی باشد.
- امکان سرو ماهی سرخ شده در کنار پلوی ساده، پلوی زعفرانی و شوید پلو وجود دارد.
- اگر آب نارنج دارید، می توانید آن را جایگزین آبلیمو ترش کنید تا ماهی شما طعم بی نظیری به خود بگیرد.
- در صورتی که ماهی شما دچار یخ زدگی شده باشد، می توانید از چاقو برای کندن پوست آن یاری بگیرید یا اینکه می توانید به مدت چند ثانیه آن را داخل آب جوش قرار دهید. با انجام این کار، به سادگی جداسازی پوست انجام خواهد گرفت. با رعایت نکات ذکر شده می توانید در نهایت غذایی لذیذ و خوشمزه را نوش جان کنید.
سخن خاتمهی
ماهی سرخ شده از جمله لذیذترین غذاها بوده که امکان سرو آن را به سبک رستورانی یا بین المللی تنها با استفاده از ماهیتابه وجود دارد. این غذای پرطرفدار در کنار سبزی پلو یا برنج سفید زعفرانی سرو می گردد. پخت ماهی سرخ شده با ماهیتابه دارای نکاتی بوده که شما با رعایت کردن آن ها می توانید یک ماهی سرخ شده لذیذ و در عین حال بدون بوی نامطبوع را میل نمایید؛ برای نمونه، سرخ کردن ماهی باید با شعله ملایم انجام گیرد تا شاهد مغزپخت شدن آن باشیم. بعلاوه آبلیمو، پیاز، سیر، زعفران، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه از جمله اصلی ترین و مهم ترین مواردی به حساب می آیند که در طعم دهی ماهی نقش دارند.
منبع: تاپ تراول