واکنش های جهانی به شورش طرفداران ترامپ
به گزارش مجله کامسا، توقف نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای آمریکا برای شمارش آرای گزینشگران انتخابات ریاست جمهوری که با شور و یورش طرفداران دونالد ترامپ به داخل ساختمان کنگره متوقف شد واکنش های بین المللی را در پی داشت. نخست وزیر انگلیس این شورش را شرم آور خواند.
به گزارش ایرنا، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس وقایع امروز و حمله به کنگره آمریکا را شرم آور خواند و با انتشار پیامی در توئیتر نوشت که انتقال قدرت در آمریکا با آرامش و منظم صورت گیرد.
ینس استولتنبرگ، رئیس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم در توئیتی نوشت: صحنه هایی تکان دهنده در واشنگتن دی سی. باید به نتیجه این انتخابات دموکراتیک احترام گذاشته گردد.
همچنین تام توگندهات رئیس کمیته مجلسی روابط خارجی انگلیس با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: امروز بسیاری با وحشت نظاره گر این واقعیت هستند که قدرت حاکمان عوام فریب که ادعا می نمایند مدافع جریان ناتوان هستند قانون را نقض که طرف قوی را مهار و ضعیف را حفاظت می نمایند.
وی توضیح داد: اقدامات دونالد ترامپ همه ما را تهدید می نماید.
وزیر خارجه آلمان هم از ترامپ و طرفدارانش خواست به تصمیم رای دهندگان آمریکایی تن دهند و پایمال کردن دموکراسی را متوقف نمایند.
هایکو ماس در توئیتی اضافه نمود: دشمنان دموکراسی با این تصاویر باورنکردنی از واشنگتن دی سی شاد خواهند شد. کلمات دیوانه وار به اقدامات خشونت آمیز تبدیل می شوند . بیزاری از نهادهای دموکراتیک ویرانگر است.
وزیر خارجه آلمان تاکید نمود: ترامپ و طرفدارانش باید انتها تصمیم رای دهندگان آمریکایی را بپذیرند و پایمال کردن دموکراسی را متوقف نمایند.
ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه موضع تندتری را گرفت و در توئیتی نوشت: خشونت علیه نهادهای آمریکایی حمله جدی به دموکراسی است. من آنها را محکوم می کنم باید به اراده و رای مردم آمریکا احترام گذاشته گردد.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا هم با ابراز نگرانی از وقایع آمریکا خواهان سرانجام خشونت ها در این کشور شد.
همچنین کارل بلیدت نخست وزیر پیشین سوئد و عضو شورای اروپا با انتشار تصویر معترضان در داخل ساختمان کنگره آمریکا نوشت: غارت دموکراسی!
دیوید ساسولی رئیس مجلس اروپا در توئیتی تحولات آمریکا را عمیقا نگران نماینده خواند و نوشت: باید به آراه دمکراتیک احترام گذاشته گردد. ما اطمینان داریم که آمریکا از حاکمیت قانون حفاظت خواهد نمود.
پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا هم با اشاره به اینکه با نگرانی اخبار کنگره را دنبال می نماید به طعنه گفت که با شروع جمهوری جو بایدن این دوران تنش به سرانجام می رسد و آمریکا متحد می گردد.
در همین حال نیکلا استرجن سر وزیر اسکاتلند تحولات کنگره را هولناک خواند و با آن هایی که طرف دمکراسی و انتقال مسالمت آمیز قدرت در آمریکا هستند اعلام همبستگی کرد. وی در توئیتی اضافه نمود: شرم بر آن هایی که این حمله علیه دمکراسی را سازمان دهی کردند.
همچنین پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا یورش طرفداران ترامپ به کنگره را اقدامی کاملا غیر قابل قبول و حمله علیه دمکراسی خواند و از رئیس جمهوری آمریکا خواست تا به این نا آرامی ها سرانجام دهد.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه ای تحولات کنگره را حمله بی سابقه به دموکراسی آمریکا، نهادهای آن و حاکمیت قانون خواند و توضیح داد: نتایج انتخابات سوم نوامبر باید کاملاً محترم شمرده گردد.
منبع: فرارو