گنجینه اسرارآمیز ویینا و شواهدی از آهن فرازمینی در بخشی از آن

به گزارش مجله کامسا، گنجینه باستانی ویینا (Villena) در شبه جزیره ایبری، مجموعه ای از آثار طلایی و نقره ای است که نخستین بار در سال 1963 کشف شد. این گنجینه شامل 66 قطعه ارزشمند از جمله دست بندها، کاسه ها، بطری ها و تزئینات متنوع است و نمایانگر هنر طلاسازی درخشان عصر برنز اروپا به شمار می آید. اما در میان این آثار درخشان، رازهایی نهفته که تاریخ دانان را به حیرت واداشته و پرسش های جدیدی را درباره منشأ واقعی آن مطرح نموده است. پژوهش های تازه بر روی این مجموعه، فرضیه ای هیجان انگیز را تقویت نموده است: بعضی از قطعات این گنجینه احتمالاً از آهن فرازمینی ساخته شده اند.

گنجینه اسرارآمیز ویینا و شواهدی از آهن فرازمینی در بخشی از آن

آهن در عصر برنز؟ رازهایی از اعماق کهکشان

در این مجموعه، دو قطعه آهنی ویژه وجود دارد که تاریخ نگاران را سردرگم نموده است: نیم کره ای توخالی که با ورق طلای ظریف پوشانده شده و یک دست بند باز. این دو قطعه، به علت جنس آهنی خود، تاریخ گذاری آثار را به چالش کشیده اند؛ چرا که عصر آهن در قرن نهم پیش از میلاد شروع شد و یافتن آهن در این مجموعه عصر برنز، تناقضی عجیب به نظر می رسد. بعضی از باستان شناسان به علت وجود این آهن، تاریخ گنجینه را به دوره های بعدی نسبت داده اند. اما این بار فرضیه ای خارق العاده تر در میان است: اینکه این آهن شاید از شهاب سنگ ها و نه منابع زمینی به دست آمده باشد. این فرضیه، یادآور داستان هایی از اساطیر و تمدن های باستانی است که باور داشتند فلزات شهاب سنگی قدرتی جادویی دارند.

کشف شواهد آهن شهاب سنگی در گنجینه ویینا

در تحقیقات تازه، تیمی از پژوهشگران با استفاده از تکنیک های طیف سنجی جرمی، نمونه هایی از آهن موجود در گنجینه را تحلیل کردند. نتایج شگفت انگیز این تحلیل ها نشان داد که نیم کره توخالی با محتوای نیکلی در حدود 5.5 درصد، شباهت زیادی به ترکیب شهاب سنگ موندرا بیلا (Mundrabilla) از استرالیا دارد که سال ها قبل در آزمایشگاهی در فرایبورگ (Freiburg) تحلیل شده بود. دست بند نیز دارای نیکلی به میزان 2.8 درصد بود که با تحلیل های بیشتر، احتمال منشأ شهاب سنگی آن تقویت شد. این نتایج حیرت انگیز نشان می دهند که بخشی از این گنجینه عصر برنز، نه از زمین، بلکه از اعماق کهکشان به دست آمده است؛ آهنی که شاید روزی به شکل شهاب سنگ بر زمین فرود آمده و بعدها در ساخت این آثار ارزشمند مورد استفاده قرار گرفته باشد.

اولین شواهد از آهن فرازمینی در شبه جزیره ایبری

بر اساس داده های موجود، نیم کره و دست بند گنجینه ویینا اولین نمونه های آهن شهاب سنگی کشف شده در شبه جزیره ایبری به شمار می آیند که با دوره عصر برنز همخوانی دارند؛ دوره ای که هنوز استفاده گسترده از آهن در زمین رواج نداشته است. تیم تحقیقاتی در نتیجه گیری خود اشاره نمود که این گنجینه احتمالاً پیش از سال 1200 پیش از میلاد ساخته شده و مکان باستانی کابثو ردوندو (Cabezo Redondo) که به این گنجینه پیوند خورده، قبل از این تاریخ متروکه شده است.

این کشف، پنجره ای تازه به باورهای دیرینه ای باز می نماید که آهن شهاب سنگی را به علت منشأ فرازمینی اش مقدس می پنداشتند. شاید در گذشته، انسان ها به این فلز همانند هدیه ای از دنیا های دوردست می نگریستند و این هدیه کیهانی را در ساخت آثار ارزشمند به کار می بردند تا نمادی از پیوند میان آسمان و زمین باشد.

منبع: یک پزشک
انتشار: 24 آبان 1403 بروزرسانی: 24 آبان 1403 گردآورنده: kamsaco.ir شناسه مطلب: 1410

به "گنجینه اسرارآمیز ویینا و شواهدی از آهن فرازمینی در بخشی از آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گنجینه اسرارآمیز ویینا و شواهدی از آهن فرازمینی در بخشی از آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید