آموزش طرز تهیه نان بولکی خانگی (نان بلکی)

به گزارش مجله کامسا، نان بولکی که ممکن است به نام بلکی نیز آن را بشناسید، یکی از انواع نان بسیار محبوب و خوشمزه در ایران است. طرز تهیه نان بولکی خانگی بسیار آسان است و مصرف آن می تواند شما را در طول روز سیر نگه دارد. بعلاوه این نان یک وعده مفید برای بچه ها محسوب می گردد. در این مقاله به آموزش نان ساندویچی قدیمی بولکی خوشمزه خواهیم پرداخت. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا طرز تهیه این نان را یاد بگیرید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

آموزش طرز تهیه نان بولکی خانگی (نان بلکی)

نان بولکی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی60 دقیقه
زمان پخت20 دقیقه
میزان سختیمیانه
میزان کالری در هر 100 گرم47 کیلوکالری

نان بولکی، نانی به قدمت چندین دهه

طعم خوش نان بلکی می تواند شما را به دهه های 60 و 70 ببرد. بنابراین، اگر دلتان می خواهد که با تهیه این نان به دوران خوش گذشته برگردید، مواد لازم برای تهیه آن را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه نان بولکی

در جدول زیر مواد اولیه مورد احتیاج برای دستور پخت نان بولکی قید شده است. با این میزان از مواد اولیه شما می توانید نان بلکی را برای 4 نفر تهیه کنید. اگر قصد دارید این نان را برای تعداد کمتر یا بیشتری از افراد درست کنید، با چند ضرب و تقسیم ساده می توانید میزان مواد اولیه مورد احتیاج را به دست آورید.

در کل باید گفت که هزینه تهیه مواد اولیه نیز بسیار کم است و شما با مبلغ معقولی می توانید این مواد را خریداری نموده و طرز تهیه نان بولکی خانگی را دنبال کنید.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد600 گرم
تخم مرغ3 عدد
شکر100 گرم
روغن مایع100 گرم
کره100 گرم
خمیر مایه2 قاشق غذاخوری
وانیلبه میزان دلخواه
نمکبه میزان لازم
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
آب1 لیوان

برای تهیه مواد رومال نان نیز به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
تخم مرغ1 عدد
شکر1 قاشق چای خوری
زعفران دم نمودهبه میزان لازم
کره ذوب شده1 قاشق چای خوری

طرز تهیه نان بولکی خانگی به صورت مرحله به مرحله

در ادامه به آموزش مرحله به مرحله دستور پخت نان بولکی می پردازیم. البته روش های متنوعی برای انجام این کار وجود دارد اما با یاری این آموزش شما می توانید نان بلکی را به ساده ترین شکل ممکن تهیه و آماده کنید. قطعا اگر برای یک بار طعم این نان را بچشید، شیفته آن خواهید شد. این نان مانند نان باگت خانگی به آسانی در منزل تهیه می گردد و احتمالا شما نیز از پخت و استفاده از این نوع نان ها لذت خواهید برد.

  • مرحله اول: در اولین قدم از دستور پخت نان بولکی، یک کاسه یا ظرف بزرگ و جادار را انتخاب کنید و تخم مرغ را به همراه شکر به کاسه اضافه نموده و هم بزنید. هم زدن را تا آنجا ادامه دهید که شکر در تخم مرغ حل شده و تخم مرغ پف کند.
  • مرحله دوم: اکنون نوبت اضافه کردن سایر مواد است. روغن مایع را به همراه نمک، وانیل، بیکینگ پودر و آب به کاسه اضافه نموده و مجددا هم بزنید تا تمام مواد کاملا مخلوط و یک دست شوند. برای این کار می توانید از یک همزن دستی یا برقی بهره ببرید و به هم زدن مواد ادامه دهید تا مایع غلیظی به دست آید.
  • مرحله سوم: کره را در یک تابه کوچک ریخته و اجازه دهید تا روی شعله ملایم ذوب گردد و در نهایت آن را به کاسه اضافه نموده و مجددا هم بزنید.
  • مرحله چهارم: آرد را در حدود 2 تا 3 مرتبه الک کنید تا ناخالصی های آن گرفته گردد. در ادامه، آرد را به همراه خمیر مایه آرام آرام به کاسه اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا حالت خمیری ایجاد گردد. اگر آرد را بیش از میزان لازم استفاده کردید و خمیر شما سفت شد، میزان کمی آب به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: با یاری دست، خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را با یک سلفون بپوشانید و در جایی گرم به مدت 1 ساعت قرار دهید تا خمیر به عمل آمده و حجم آن دو برابر گردد.
  • مرحله ششم: به اواسط طرز تهیه نان بولکی خانگی رسیدیم، حالا بعد از گذشت مدت زمان لازم به سراغ خمیر بروید و سلفون روی آن را بردارید و مجددا در حد 5 دقیقه به یاری دست ورز دهید.
  • مرحله هفتم: بعد از این که خمیر را ورز دادید، روی سطح کار به میزان کافی آرد بپاشید و سپس خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم نموده و از هر قسمت چند عدد چانه آماده کنید.
  • مرحله هشتم: دقت کنید که چانه کردن خمیر را باید بلافاصله بعد از ورز دادن آن و قبل از پف کردن خمیر انجام دهید. اگر خمیر پف کند و سپس با خمیر پف نموده، چانه های نان را درست کنید سبب می گردد تا در زمان پخت، خمیر دیگر پف ننموده و نان حالت درستی پیدا نکند. چانه ها را به میزان یک مشت دست کوچک در نظر بگیرید، بعلاوه تا جایی که برایتان امکان پذیر است، سعی کنید تا چانه ها به یک میزان باشند.
  • مرحله نهم: بعد از آماده شدن تمام چانه ها، آن ها را با فاصله درون سینی فر قرار دهید و روی آن را با یک پارچه تمیز پوشانده و بگذارید تا به مدت 45 دقیقه استراحت کند تا حجم آن دو برابر گردد.
  • مرحله دهم: برای رومال کردن خمیر نان، تخم مرغ، میزانی شکر، زعفران دم نموده و کره را داخل یک ظرف ریخته و هم بزنید. سپس با استفاده از یک قلمو، مواد را روی خمیرها بمالید. در صورت تمایل می توانید میزانی کنجد نیز روی نان ها بپاشید.
  • مرحله یازدهم: حالا فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و بگذارید تا به مدت 10 دقیقه کاملا گرم گردد.
  • مرحله دوازدهم: سینی را به مدت 25 تا 30 دقیقه درون فر قرار دهید تا کاملا بپزد. در دقایق انتهایی پخت برای طلایی شدن نان ها، حالت گریل فر را روشن کنید.

طرز تهیه نان بولکی خانگی به خاتمه رسید و می توانید آن را نوش جان کنید. اگر شما از نان های پفدار و خمیری مانند نان بولکی خوشتان می آید، آشنایی با انواع نان فانتزی برای شما مفید خواهد بود.

نکات مهم در طرز تهیه نان بولکی خانگی

همانطور که متوجه شدید آموزش نان ساندویچی قدیمی بولکی خانگی بسیار ساده است و زحمت زیادی ندارد اما برای این که طعم و ظاهر آن بهتر گردد، باید بعضی نکات را مدنظر قرار دهید.

  • ممکن است در زمان درست کردن خمیر با این نکته روبه رو شوید که خمیر حالت شل پیدا کند. برای برطرف این مشکل می توانید کمی آرد را به همراه شکر به خمیر اضافه نموده و هم بزنید تا بافت منسجمی به خود بگیرد.
  • یکی از کارهایی که برای به عمل آمدن بهتر خمیر می توانید انجام دهید، هم زدن و ورز دادن آن با دست است. از این کار غافل نشوید!
  • از آنجایی که تهیه خمیر در تهیه نان بلکی، مهم ترین قسمت کار است، باید مراقب بافت آن باشید و حتما به این نکته دقت کنید که بافت حالت لطیفی به خود بگیرد، به طوری که وقتی می خواهید قسمتی از خمیر را برای چانه گرفتن جدا کنید، حالت چسبندگی داشته باشد.
  • چسبندگی خمیر به دست نباید خیلی زیاد باشد و اگر متوجه این اتفاق شدید؛ تنها راه چاره اضافه کردن میزانی آرد به خمیر است.
  • برای راحتی کار در هنگام چانه زدن خمیر، می توانید میزان کمی روغن به دست خود بمالید تا خمیر به دست نچسبد و آسان تر گرد و یک دشت گردد.
  • نکته بعدی در طرز تهیه نان بولکی خانگی، در خصوص رومال کردن خمیر است. دقت داشته باشید که اگر رومال را آهسته روی خمیر نزنید و با سرعت و عجله این کار را انجام دهید، ممکن است پف خمیر بولکی بخوابد. پس حتما این کار را آهسته و آرام انجام دهید.
  • در صورتی که خمیر شما پف نکرد، علت آن این است که خمیر مایه مورد استفاده فاسد شده و عملکرد خود را از دست داده است.

سفر به دهه شصت با نان بولکی خانگی

در این مقاله به طرز تهیه نان بولکی خانگی به روشی ساده اشاره کردیم و همانطور که متوجه شدید، درست کردن این نان کار سختی نیست اما به زمان و حوصله احتیاج دارد. بنابراین اگر شما زمان و البته مواد اولیه برای تهیه نان بولکی را در خانه نداشتید، می توانید از سرویس خبرنگاران یاری بگیرد. با سفارش آنلاین نان از سرویس خبرنگاران می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن، نان تازه را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 1 بهمن 1403 بروزرسانی: 1 بهمن 1403 گردآورنده: kamsaco.ir شناسه مطلب: 1443

به "آموزش طرز تهیه نان بولکی خانگی (نان بلکی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش طرز تهیه نان بولکی خانگی (نان بلکی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید