راههای مقابله با کبد چرب ، کدام غذاها را نخوریم

به گزارش مجله کامسا، یک متخصص تغذیه با اشاره به عوامل ابتلا به کبد چرب، به ارائه توصیه های تغذیه ای جهت جلوگیری از بروز این بیماری پرداخت.

راههای مقابله با کبد چرب ، کدام غذاها را نخوریم

به گزارش خبرنگاران، احمدرضا درستی در مصاحبه با مهر گفت: بیماری کبد چرب غیر الکلی یک بیماری رایج است که متأسفانه در ظاهر افراد معین نیست در حالی که چربی بالای کبد مانند هپاتیت سبب تغییر رنگ چشم ها می گردد و تنها با انجام آزمایش تشخیص آن امکان پذیر است.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: بروز بیماری کبد چرب دربعضی از افراد می تواند همراه با سرگیجه، ناراحتی گوارشی باشد اما در بیشتر مواقع مانند بیماری دیابت می تواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقی بماند.

وی با تاکید بر نقش کبد به عنوان یکی از اعضای اصلی بدن بیان نمود: ویتامین های محلول در چربی، اسیدهای چرب و به طور کلی هر مواد مغذی حاصل از مواد غذایی ما توسط کبد ذخیره می شوند برای مثال کبد ورزشکاران گلیکوژل مورد احتیاج آنها را تأمین می نماید و یا در زمان روزه داری در طول ساعاتی که روزه هستیم بدن به وسیله گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد احتیاج خود را تأمین می نماید بنابراین اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعیف می گردد.

درستی مطرح کرد: در صورت مصرف کربوهیدرات کبد که مسئولیت ذخیره مواد را برعهده دارد کربوهیدرات را ذخیره می نماید به این ترتیب چربی افزایش می یابد در چنین مواقعی کبد شبیه به پلاستیک شده و آغاز به خفه شدن می نماید که در اصطلاح پزشکی به آن سیروز کبدی گفته می گردد، متأسفانه در بیمارانی که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند کبد غیرقابل برگشت است و منجر به مرگ می گردد.

وی با اشاره به نقش تغذیه نامناسب در بروز کبد چرب گفت: کاهش مصرف غذاهای فوری، ارزان و پرچرب، فست فودهایی که در روغن های اکسیدشده تهیه می شوند همچنین نان ها و برنجی که با آرد سفید تهیه شده اند؛ میوه ها، لبنیات، سبزیجات و غلات سبوس دار در کنار افزایش مصرف نان های سبوس دار مانند نان جو، برنج قهوه ای (در صورت مصرف از برنج سفید آن را به یک تا دو بار در هفته آن هم به صورت دم نموده محدود کنید) نقش بسیار مهمی در بروز کبد چرب دارد.

این متخصص تغذیه گفت: کله پاچه به عنوان یکی از غذاهای بسیار مضر برای کبد است، چرا که کبد مسئولیت ذخیره مواد مغذی را دارد، از آنجایی که کله پاچه از تری گلیسیرید بالایی برخوردار است می تواند چربی کبد را بالا ببرد. همچنین برخلاف تصور عموم مبنی بر مصرف گوشت، مرغ و ماهی، باید گفت در صورت زیاده روی در مصرف هریک از این فرآورده ها پروتئین و چربی فراوانی به کبد می رسد همچنین میزان اسیداوریک در بدن بالا رفته که می تواند در مفاصل رسوب و عملکرد کلیه را نیز کاهش دهد.

درستی در آخر تاکید نمود: مصرف سبزیجات پخته و خام مانند ریواس، کلم، کرفس، هویج، شلغم، لبو، سبزی خوردن، گوجه، کاهو، خیار؛ میوه ها به صورت دو تا سه واحد در روز برای مثال انار به همراه دانه و ورقه های نازک آن و پرتقال به همراه پوست سفید نازک آن؛ شیر و لبنیات کم چرب؛ کاهش مصرف شیرینی هایی مانند عسل، مربا، شیرینی، نوشابه، نوشیدنی های شیرین؛ خواب و فعالیت مناسب تا حد زیادی از بروز کبد چرب جلوگیری می نماید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 4 دی 1399 بروزرسانی: 4 دی 1399 گردآورنده: kamsaco.ir شناسه مطلب: 394

به "راههای مقابله با کبد چرب ، کدام غذاها را نخوریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راههای مقابله با کبد چرب ، کدام غذاها را نخوریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید