عملیات اجرایی بوم گردی در سه قلعه سرایان از سر گرفته شد
به گزارش مجله کامسا، مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرایان از پیشرفت 60 درصدی اقامتگاه بوم گردی در منطقه جمکرد واقع در کویر زیبای سه قلعه شهرستان سرایان اطلاع داد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، محمد عرب روز 14 تیرماه اضافه کرد: این اقامتگاه بوم گردی با زیربنای 600 مترمربع و 9 اتاق و سوئیت و با ظرفیت پذیرش 80 نفر در حال ساخت است که تا به امروز حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
او ادامه داد: تعطیلی عملیات اجرایی به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث تاخیر در زمان بهره برداری از این اقامتگاه شد و طبق برنامه زمان بندی قرار بود فاز اول این پروژه در عید نوروز 1399 به بهره برداری برسد.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرایان گفت: این اقامتگاه با سرمایه گذاری یک و نیم میلیاردی بخش خصوصی و پرداخت 500 میلیون تومان تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری به وسیله صندوق کارآفرینی امید در حال انجام است و حداکثر تا هفته گردشگری امسال (اول مهر ماه) به بهره برداری خواهد رسید.
عرب خاطر نشان کرد: تا به امروز 9 اقامتگاه بوم گردی در شهرستان سرایان به بهره برداری رسیده است و در امسال حداقل 3 اقامتگاه دیگر در سرایان، سه قلعه و روستای کریمو به بهره برداری خواهد رسید.
مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرایان گفت: اکوتوریسم با معادل فارسی بوم گردی به معنای سفری مسئولانه است که بیش از هرچیز به حفظ ارزش های محیط زیستی و معنوی یک منطقه توجه دارد. بوم گرد، گردشگری است که به یک منطقه بکر طبیعی سفر نموده و سعی دارد کمترین اثر منفی را بر ویژگی های اصیل طبیعی، فرهنگی، محیطی و اجتماعی منطقه برجای بگذارد.
عرب اضافه کرد: یک اقامتگاه بوم گردی ویژگی هایی دارد که آن را از سایر اقامتگاه ها جدا میسازد. اقامتگاه های بو م گردی معمولا در مناطق طبیعی و روستایی و در نزدیکی جاذبه های بکر طبیعی منطقه ساخته می شوند. این اقامتگاه ها، خارج از محیط های شلوغ شهری و به دور از ترافیک، سروصدا و آلودگی های صوتی و محیطی هستند. اقامتگاه های بو م گردی در هر منطقه ای که باشند، به سبک معماری خانه های محلی همان منطقه ساخته می شوند.
او ادامه داد: اقامتگاه بوم گردی به اقامتگاههایی اطلاق میشد که بر پایه حفظ فرهنگ، معماری و صنایع دستی بومی هر منطقه ساخته میشدند و نسبت به توسعه پایدار متعهد باشند.
منبع: میراث آریا