4 راه کاربردی برای روزه داری همراه با حفظ سلامتی

به گزارش مجله کامسا، توجه به نکات پزشکی در روزه گرفتن اهمیت دارد تا در عین اینکه سلامت معنوی خود را در این ماه ارتقاء می دهیم سلامت جسمی خود را هم حفظ کنیم. در اینجا توصیه های برای الگوی غذایی سالم در ماه مبارک رمضان ارائه می دهیم.

4 راه کاربردی برای روزه داری همراه با حفظ سلامتی

1- روزه بدون سحری ممنوع!

روزه بدون سحری در عین اینکه روزه گرفتن را سخت می نماید به بدن آسیب می رساند. به همین دلیل همۀ متخصصان حوزۀ تغذیه تأکید دارند که وعدۀ سحری وعده ای مهم است. بسیاری از افراد هنگام سحر اشتها ندارند اما این علت خوبی برای سحری نخوردن نیست. خوردن سحری انرژی شما در طول روز را حفظ می نماید. در وعدۀ سحری غذای کامل بخورید و کربوهیدرات های ساده مصرف نکنید چون برای حفظ انرژی در زمان طولانی کافی نیستند. در هنگام سحر به خوردن پروتئین، میوه و سبزی توجه کنید.

غذایی از این قبیل می توانند مفید باشند:

بلغور جو دوسر، پنکیک، جو دو سر، توت فرنگی و شکلات

2- آب را از قلم نیاندازید

نوشیدن آب از اهمیت زیادی برخوردار است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. عدم نوشیدن آب کافی

می تواند روی خلق و خوی شما در طول روز اثر بگذارد و خستگی را بیشتر کند. این فرایند ممکن است روی حافظه شما هم اثر منفی بگذارد. مصرف آب کافی می تواند از مسائل گوارشی جلوگیری کند و فشار به کلیه را از بین ببرد. بعلاوه برای حفظ فشار خون مهم است. خوردن آب کافی احساس گرسنگی در طول روز را هم کمتر می نماید و توان تحمل گرسنگی را بالاتر می برد.

در این زمینه بخوانید:

چهار نکته برای حفظ عضلات در ماه رمضان

7 نکته برای حفظ سلامت پوست در ماه رمضان

در طول شب یک بطری آب را کنار خود داشته باشید و سعی کنید کل آن را به تدریج بنوشید. اگرچه خوردن شیرینی در ماه رمضان وسوسه برانگیز است اما سعی کنید به جای آن از غذاهای مناسب تر و میوه های آبدار بهره ببرید. این میوه ها و سبزیجات در ماه رمضان مفید هستند:

توت فرنگی، هندوانه، طالبی، خیار، کدو خورشی، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی

3- مراقب پرخوری باشید

گرسنگی در طول روز ممکن است میل به غذا در هنگام افطار را بالا ببرد. بعضی افراد بعد از افطار دست به پرخوری می زنند و همین امر می تواند موجب افزایش وزن گردد. سعی کنید با چند عدد خرما و آب افطار کنید. دعا و نیایشتان را انجام دهید و بعد از خواندن نماز مغرب به سراغ غذای اصلی بروید. مصرف خرما و آب و میوه به بدن این پیام را می دهد که شما غذا خورده اید و با مکثی که می کنید احساس سیری بیشتری خواهید داشت. اما اگر بلافاصله با حجم بالا غذا بخورید ممکن است مقداری طول بکشد تا بدن پیام سیری را به مغز برساند و در این فاصله شما بیش از حد نیازتان غذا بخورید.

سعی کنید غذای خود را به صورت زیر تقسیم بندی کنید:

سبزیجات یا سالاد: نصف بشقاب.

کربوهیدرات ها: یک چهارم بشقاب. اگر می خواهید کربوهیدرات های تصفیه شده بخورید، مراقب باشید که آن را به حداقل برسانید.

پروتئین: یک چهارم بشقاب.

4- برگشتن به حالت عادی

پس از خاتمه ماه رمضان، از سرگیری عادات غذایی منظم برای بعضی از افراد سخت است. بدن شما ممکن است عادت نموده باشد که به مدت طولانی در طول روز غذا نخورد و عصرانه وعده غذایی سنگین تری بخورد. برای همین می توانید بعد از ماه رمضان به صورت نامنظم بگیرید تا آرام آرام بدن شما به شرایط تازه عادت کند. بعلاوه می توانید با اضافه کردن میان وعده ها ضرباهنگ غذا خوردنتان را تنظیم کنید.

نکته مهمی که از قلم نیاندازید این است که اگر بیماری خاصی دارید بدون مشورت با پزشک روزه نگیرید. افراد دارای بیماری هم می توانند روزه بگیرند منوط به اینکه توصیه های پزشکی را در نظر بگیرند و بدون مشورت با پزشک خودسرانه اقدام نکنند.

منبع: healthline

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 20 مهر 1400 بروزرسانی: 20 مهر 1400 گردآورنده: kamsaco.ir شناسه مطلب: 876

به "4 راه کاربردی برای روزه داری همراه با حفظ سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 راه کاربردی برای روزه داری همراه با حفظ سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید